Gătește Biscuiți șprițați – Rețetă din copilărie
Ingrediente
- 3 ouă medii
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr iaurt cu 3,5 % grăsime
- 100 gr zahăr tos
- 50 gr zahăr vanilinat
- 2 lingurițe esență de vanile
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 650 gr făină
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru biscuiți șprițați.
Punem în bolul unui mixer: untul și zahărul amestecat cu cel vanilinat și le mixăm până obținem o compoziție spumoasă.
Adăugăm ouăle, esența, iaurtul și bicarbonatul și din nou mixăm până se omogenizează compoziția.
Apoi, încorporăm făina adăugată treptat.
Adăugăm făină atât cât să rezulte un aluat ferm, nelipicios.
Cantitatea de făină ar putea să difere, în funcție de tipul acesteia, dar și de ingredientele folosite.
Acoperim aluatul pentru biscuiți șprițați cu folie și îl dăm la rece pentru aproximativ o oră.
Formăm și coacem biscuiții șprițați
Asamblăm forma specială pentru biscuiți la mașina de tocat carne.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Punem din aluat în cuva mașinii, pornim mașina și rupem fâșii de 7-8 cm lungime.
Așezăm fâșiile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 1 cm.
Coacem biscuiții pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când încep să se rumenească ușor pe margini.
Îi pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie cât sunt fierbinți.
Îi putem păstra în cutii metalice cu capac, sau în cutii de carton cu capac, până la două săptămâni.
Spor și poftă bună!
COMENTARII