Dulciuri

Bomboane Raffaello. Reteta de casa

Sper ca ati petrecut asa cum se cuvine Craciunul, ca ati mancat bine, ca v-ati distrat si mai ales ca ati fost alaturi de cei dragi.

Si noi am avut un Craciun asa cum ni l-am dorit, anul acesta am gatit numai traditional, cate putin din toate, ca desert am avut cozonac si aceste bomboane Raffaello. Initial am vrut sa le cumpar dar mi-am amintit ca am vazut la Edith reteta  si am decis sa le fac acasa si au fost foarte apreciate.

Ingrediente pentru reteta de bomboane Raffaello:

 

  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 200 g lapte praf
  • 200 g cocos deshidratat
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • alune sau migdale pentru interior

Mod de preparare: 

Untul moale il amestecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam nuca de cocos (150 g) si laptele praf, apoi amestecam bine pentru omogenizare.

Luam cate o lingurita din compozitie, punem o aluna in mijloc si formam bilute pe care le dam prin nuca de cocos si le punem pe hartiute pentru bomboane.

Pastram la rece o ora-doua si putem servi. Sunt delicioase!

Spor la treaba si pofta buna!

bomboane raffaellobomboane raffaello

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.