Pește

Brioșe cu ton și legume mexicane

Preparate pentru o zi de post cu dezlegare la pește, aceste brioșe cu ton și legume mexicane, au fost peste așteptări de gustoase.

Nici nu aveau cum ieși altfel, la așa combinație de ingrediente. Rețeta merită preparată nu numai în post, ci și pentru gustări simple și rapide. Brioșele pot constitui chiar baza pachetului de a doua zi.

Putem pune în compoziția brioșelor ce ingrediente dorim. Putem să le preparăm atunci când facem curățenie în frigider și cămară.

Rețetă de brioșe cu ton și legume mexicane

Am pus în compoziția acestor brioșe sărate, file de ton conservat în ulei. Și pentru că folosim foarte des legumele mexicane, le-am adăugat și pe acestea.

Prin cămară mai era un borcan cu ciuperci și prin frigider câteva măsline.  Tot prin frigider am mai găsit într-un borcan câteva felii de gogoșari în oțet. Am combinat toate aceste ingrediente, la care am adăugat și un aluat simplu. Aluatul l-am făcut cu apa în care au fiert legumele mexicane, cu uleiul de la fileul de ton și făină.

Cred că vă închipuiți ce bune au ieșit brioșele aperitiv cu atâtea ingrediente.

Dar, dacă vă lipsesc anumite ingrediente din această rețetă, se pot înlocui cu altele. Puteți pune și o ceapă ușor călită și roșii uscate, sau proaspete.

Aceasta este de fapt o rețetă pe care o poți face cu ce găsești prin frigider.

Mai găsiți pe blog rețete asemănătoare cum ar fi:

Rețeta de muffins cu legume

Rețeta de vafe din legume cu hering conservat

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Brioșe cu ton și legume mexicane

Gătește Brioșe cu ton și legume mexicane

Brioșe cu ton și legume mexicane

Ingrediente

  • 400 gr file de ton în ulei
  • 300 gr legume mexicane
  • 50 gr măsline
  • 100 gr gogoșari în oțet
  • 150 gr ciuperci conservate
  • 350 ml apă
  • 100 ml ulei
  • 300 gr făină
  • sare și piper
  • 5 gr praf de copt

 

Mod de preparare

Mai întâi punem un vas cu apă și sare la fiert. Când începe să fiarbă punem legumele mexicane. Le lăsăm să fiarbă 10 minute, apoi le scurgem și le lăsăm la răcit.

Scurgem toate ingredientele din conserve, respectiv: ciupercile, tonul, măslinele și gogoșarii. Tocăm ciupercile, măslinele și gogoșarii mai mărunt.

Păstrăm uleiul de la ton și mai adăugăm ulei proaspăt până ajungem la 100 ml. Peste acesta adăugăm 350 ml din apa în care a fiert legumele. Turnăm amestecul lichid, treptat, peste făina amestecată cu praful de copt. Vom obține un aluat ca o ciulama, ca și textură. Sau de textura aluatului pentru pancakes, puțin mai gros.

Amestecăm toate ingredientele de mai sus cu acest aluat și umplem formele de brioșe cu compoziția rezultată.

Le dăm la cuptor, la 180 de grade pentru 40 de minute, sau până sunt bine rumenite.

Noi am servit delicioasele brioșe cu ton și legume mexicane cu ketchup picant.

Se pot servi cu o salată verde, sau cu legume proaspete.

Spor și poftă bună!