Gătește Brioșe cu ton și legume mexicane
Ingrediente
- 400 gr file de ton în ulei
- 300 gr legume mexicane
- 50 gr măsline
- 100 gr gogoșari în oțet
- 150 gr ciuperci conservate
- 350 ml apă
- 100 ml ulei
- 300 gr făină
- sare și piper
- 5 gr praf de copt
Mod de preparare
Mai întâi punem un vas cu apă și sare la fiert. Când începe să fiarbă punem legumele mexicane. Le lăsăm să fiarbă 10 minute, apoi le scurgem și le lăsăm la răcit.
Scurgem toate ingredientele din conserve, respectiv: ciupercile, tonul, măslinele și gogoșarii. Tocăm ciupercile, măslinele și gogoșarii mai mărunt.
Păstrăm uleiul de la ton și mai adăugăm ulei proaspăt până ajungem la 100 ml. Peste acesta adăugăm 350 ml din apa în care a fiert legumele. Turnăm amestecul lichid, treptat, peste făina amestecată cu praful de copt. Vom obține un aluat ca o ciulama, ca și textură. Sau de textura aluatului pentru pancakes, puțin mai gros.
Amestecăm toate ingredientele de mai sus cu acest aluat și umplem formele de brioșe cu compoziția rezultată.
Le dăm la cuptor, la 180 de grade pentru 40 de minute, sau până sunt bine rumenite.
Noi am servit delicioasele brioșe cu ton și legume mexicane cu ketchup picant.
Se pot servi cu o salată verde, sau cu legume proaspete.
Spor și poftă bună!
COMENTARII