Aperitive

Budincă aperitiv cu șuncă și ardei

Pentru  mic dejun, pachete, sau gustări simple luate de-a lungul zilei, este perfectă o astfel de budincă aperitiv cu șuncă și ardei.

Merge preparată și pentru o masă festivă pentru că va colora frumos platoul cu aperitive.

Pentru rețeta de budincă aperitiv cu șuncă și ardei, nu avem nevoie de prea multe ingrediente. Doar dacă o dorim mai colorată și mai consistentă, mai putem adăuga niște măsline și ciuperci.

Condimente adaugă fiecare după gust, eu am pus doar sare și pipeer. Însă am adăugat pătrunjel verde și busuioc verde în aluat.

Ardei am folosit proaspeți, capia și gogoșari, dar se pot folosi gogoșari murați.

Din aceeași categorie de rețete aperitiv vă mai recomand de pe blog și:

Rețeta de chec aperitiv

Rețeta Budincă de dovlecei și brânzeturi

Rețeta de muffins cu legume

Toate sunt gustoase, ușor de preparat și arată foarte bine pe platourile cu aperitive.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel.  Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

Budincă aperitiv cu șuncă și ardei

Gătește Budincă aperitiv cu șuncă și ardei

Timp de preparare

45 min

Nivel

ușor

Porții

16

Budincă aperitiv cu șuncă și ardei

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 300 gr făină
  • 350 gr șuncă afumată
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 gogoșar
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare și piper
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 gr mozzarella pentru gratinat
  • puțină boia de ardei dulce, pentru decor

Mod de preparare

Tăiem şunca afumată în cubuleţe mici, la fel tăiem și ardeii după ce îi spălăm și curățăm.
Pătrunjelul îl spălăm şi îl tocăm mărunt și odată cu el tocăm și frunzele de busuioc.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adăugăm iaurtul  și omogenizăm compoziţia.

Adăugăm făina amestecată cu praful de copt, verdeața tocată şi la final, încorporăm șunca și ardeiul

Tapetăm o tavă de 24/24 cm cu hârtie de copt şi întindem compoziţia pentru budincă aperitiv în ea.

O dăm la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când budinca se rumeneşte frumos la suprafaţă.

Scoatem budinca din cuptor, presărăm mozzarella răzuită și puțină boia de ardei. O mai dăm la cuptor pentru 10 minute, pentru a se topi mozzarella și a gratina frumos budinca.

Lăsăm budinca aperitiv cu șuncă și ardei să se tempereze uşor, apoi o putem porționa și servi caldă, sau rece, cum dorim.

Este delicioasă oricum și merge servită cu puțin ketchup, sau alături de un pahar cu iaurt.

Să vă fie de folos!

Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus.