Gătește Budincă aperitiv cu șuncă și ardei
Timp de preparare
45 min
Nivel
ușor
Porții
16
Ingrediente
- 3 ouă
- 150 gr iaurt grecesc
- 300 gr făină
- 350 gr șuncă afumată
- 1 ardei gras, roșu
- 1 gogoșar
- 1 legătură pătrunjel verde
- 5-6 frunze de busuioc
- sare și piper
- 1 linguriță praf de copt
- 100 gr mozzarella pentru gratinat
- puțină boia de ardei dulce, pentru decor
Mod de preparare
Tăiem şunca afumată în cubuleţe mici, la fel tăiem și ardeii după ce îi spălăm și curățăm.
Pătrunjelul îl spălăm şi îl tocăm mărunt și odată cu el tocăm și frunzele de busuioc.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziţia.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt, verdeața tocată şi la final, încorporăm șunca și ardeiul
Tapetăm o tavă de 24/24 cm cu hârtie de copt şi întindem compoziţia pentru budincă aperitiv în ea.
O dăm la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când budinca se rumeneşte frumos la suprafaţă.
Scoatem budinca din cuptor, presărăm mozzarella răzuită și puțină boia de ardei. O mai dăm la cuptor pentru 10 minute, pentru a se topi mozzarella și a gratina frumos budinca.
Lăsăm budinca aperitiv cu șuncă și ardei să se tempereze uşor, apoi o putem porționa și servi caldă, sau rece, cum dorim.
Este delicioasă oricum și merge servită cu puțin ketchup, sau alături de un pahar cu iaurt.
Să vă fie de folos!
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus.
COMENTARII