Aperitive

BUDINCA DE DOVLECEI SI BRANZETURI

Budinca de dovlecei si branzeturi, perfecta pentru a fi servita la orice masa din zi, buna de luat si la pachet, dar bine va arata si pe un platou cu aperitive.

Dovleceii invizibili ai Mayei mi-au placut de cum i-am vazut,aratau fantastic iar de gust nici nu ma indoiam asa ca i-am facut de nenumarate ori.Dovleceii sunt neplisiti din frigider pentru ca ne plac foarte mult ,in aproape orice mod i-as gati. Retete cu dovlecei am destule pe blog, indiferent ca vreti o tarta ,pizza sau omleta ,dovleceii sunt gustosi si sanatosi.

Ingrediente:

  • 700 g dovlecei
  • 3 oua mici
  • 100 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 140 ml lapte
  • 30 g unt
  • cateva fire de sofran
  • sare dupa gust
  • 100 g mozzarella
  • 150 g branza sarata de vaci (optional )
  • 20 g pecorino romano (sau parmezan ras )

Cum preparam budinca de dovlecei si branzeturi.

Prima data am pus sofranul la infuzat in laptele cald ;daca folositi sofran praf,il adaugati direct in compozitie.
Dovleceii i-am spalat si sters,apoi i-am feliat cu o mandolina.Ouale le-am mixat cu sarea si untul moale,am adaugat faina amestecata cu praful de copt iar la final laptele aromatizat si dovleceii feliati.Daca alegeti sa puneti si branza de vaci acum e momentul,de data asta nu am pus dar de obicei o fac,fiica-mii ii place mult mai mult.

Asezam compozitia intr-o tava (21×21 cm ) ,asezam mozarella taiata felii si presaram pecorino deasupra.

Coacem 35 de minute la 180 °C.Se poate servi  calduta dar si rece este la fel de gustoasa.Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei :

Budinca de dovlecei si branzeturi

 

Budinca de dovlecei si branzeturi