Gătește Budincă de cozonac cu ciocolată
Timp de preparare
45 min
Porții
20
Ingrediente
- 1 cozonac învechit
- 4 ouă
- 200 gr unt
- 200 gr smântână
- 100 ml lapte
- 200 gr ciocolată cu lapte
- 50 gr ciocolată albă
- un praf de sare
Mod de preparare
Începem prin a tapeta o tavă de cuptor, de 23/36 cm, cu unt.
Rupem ciocolata în bucăți și o punem la topit, împreună cu untul, și laptele. Apoi lăsăm compoziția să se tempereze.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, până devin spumoase. Adăugăm smântâna amestecată cu laptele și le amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm și compoziția de ciocolată și din nou omogenizăm.
Dacă se dorește budinca mai dulce, se mai poate adăuga 50 g zahăr.
Tăiem cozonacul în cuburi pe care le împrăștiem în tavă.
Turnăm peste ele compoziția cu ciocolată și ouă.
Coacem budinca de cozonac cu ciocolată pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Când o scoatem din cuptor, răzuim ciocolata albă peste ea, pentru un plus de culoare.
Lăsăm budinca să se tempereze, apoi o porționăm și o servim alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII