Budinca de dovlecei si branzeturi, perfecta pentru a fi servita la orice masa din zi, buna de luat si la pachet, dar bine va arata si pe un platou cu aperitive.
Dovleceii invizibili ai Mayei mi-au placut de cum i-am vazut,aratau fantastic iar de gust nici nu ma indoiam asa ca i-am facut de nenumarate ori.
Dovleceii sunt neplisiti din frigider pentru ca ne plac foarte mult ,in aproape orice mod i-as gati. Retete cu dovlecei am destule pe blog, indiferent ca vreti o tarta ,pizza sau omleta ,dovleceii sunt gustosi si sanatosi.
Ingrediente:
- 700 g dovlecei
- 3 oua mici
- 100 g faina
- 10 g praf de copt
- 140 ml lapte
- 30 g unt
- cateva fire de sofran
- sare dupa gust
- 100 g mozzarella
- 150 g branza sarata de vaci (optional )
- 20 g pecorino romano (sau parmezan ras )
Mod de preparare pentru reteta budinca de dovlecei si branzeturi:
Asezam compozitia intr-o tava (21×21 cm ) ,asezam mozarella taiata felii si presaram pecorino deasupra.
Coacem 35 de minute la 180 °C.Se poate servi calduta dar si rece este la fel de gustoasa.Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei :
- Patratele cu dovlecei si morcovi
- Chiftelute de dovlecei
- Dovleci umpluti cu cereale
- Tarta cu dovlecei si ceapa
- Pizza cu rosii si dovlecei
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.