TARTA CU DOVLECEI SI CEAPA

Imi plac tartele.Fie ele dulci sau sarate,le ador in aproape orice combinatie.Sunt simplu si rapid de preparat si putem folosi ingrediente la indemana oricui.In general ,la cele cu legume prefer aluatul foietaj care nu-mi lipseste niciodata din congelator pentru ca ne place tuturor.

Astazi avem o tarta cu dovlecei si ceapa , o reteta simpla dar extrem de buna.
Ingrediente:

  • 1 aluat foietaj rotund(230g)
  • 2 dovlecei potriviti
  • 130 g ceapa(cam 2 cepe medii)
  • 250 g ricotta(sau urda,branza de vaci nesarata…)
  • 180 g smantana
  • 5-6 linguri de ulei de masline e.v.
  • 2 oua
  • sare,piper

Pentru decor:

  • 1 rosie
  • 50 g bilute de mozzarella(sau cascaval)
  • chives(optional)

Mod de preparare tarta cu dovlecei si ceapa

Aluatul foietaj l-am pus intr-o tava cu diametrul de 30 de cm si l-am intepat cu furculita din loc in loc.
Am curatat ceapa(am folosit ceapa de Tropeea) si am pus-o la calit un minutel in uleiul de masline.Am feliat si dovleceii si i-am adaugat si pe ei,am acoperit si am lasat in jur de 10 minute pana au devenit moi,am pus sare si piper dupa gust.Cand e gata lasam compozitia sa se raceasca.

Intr-un bol am amestecat ricotta,ouale si smantana,apoi am adaugat si cealalta compozitie.

Am transferat totul in tava cu aluatul foietaj,am nivelat bine si am decorat cu rosia si bilutele de mozzarella taiate feliute si am presarat chives tocat.Am copt tarta 25 de minute la foc moderat.

O lasam sa se racoreasca un pic(nu o masacrati fierbinte ca mine :))si servim!Super delicioasa,pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

29 comentarii la “TARTA CU DOVLECEI SI CEAPA”

  1. Sunt unele ingrediente care nu le gasesti la tot pasul.Din aceasta cauza,sigur multe din persoanele care apreciaza reteta nu o vor face ,tocmai din aceasta cauza.Am ruga autoarea sa puna in paranteza produsele noastre care ne sant la indemana.Multumim !

    1. Draga Teodora,banuiesc ca te referi la ricotta si mozzarella.Din cate stiu eu se gasesc si la noi ,tocmai de aceea n-am facut nici o paranteza.Am vazut pe toate blogurile romanesti ca se folosesc cele doua ingrediente fara probleme .Dar am sa fac si o paranteza daca tot te-ai oprit sa ma atentionezi.Multumesc si eu,we placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *