PATRATELE CU DOVLECEI SI MORCOVI

patratele cu dovlecei si morcovi

Acum doi ani „Arabafelice in cucina” posta reteta acestor delicioase patratele cu dovlecei si morcovi  ,carora ea le spune zucchini bites.Nu stiu daca a fost luna din vara respectiva sa nu le fac,atat de mult ne-au placut si reteta a ramas una de suflet.Sunt bune si calde si reci,ca aperitiv sau la pachetel,sunt la fel de delicioase oricand.

 

Ingrediente

  • 5 oua
  • 120 g faina
  • 110 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingurita si jumatate  praf de copt
  • 120 g branza rasa (poate fi si cascaval,parmesan,pecorino,feta,telemea…)
  • 1 ceapa micuta
  • 500 g dovlecei (3 dovlecei mici)
  • 150 g morcov (un morcov mare )
  • sare si piper

Mod de preparare patratele cu dovlecei si morcovi
Intr-un bol amestecam ouale ,uleiul ,faina si praful de copt,ambele cernute.Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugam dovleceii si morcovul date pe razatoarea mare,branza,sare si piper dupa gust.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt (20×30 cm ,dar merge si mai mica).

Coacem 40-45 de minute la 180 ° C,pana se rumeneste frumos deasupra.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “PATRATELE CU DOVLECEI SI MORCOVI”

  1. Suuuper ! Dat fiind faptul ca sotiei mele ii plac dovleceii super mult si nu stiam cum si cu ce retete s-o mai surprind .. mi-ai dat o idee tare buna. Rapid si usor. Multam fain ! O zi frumoasa !

  2. Se poate face reteta fara branza? Am copilasul cu alergie la produsele lactate si daca as sti ca iese si fara as incerca si eu. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *