Rețete de post

Cartofi aurii în crustă de mălai – de post

Cartofii vor rămâne garnitura perfectă pentru orice friptură, dar sunt delicioși și în varianta de post, mai ales acești Cartofi aurii în crustă de mălai!

Sunt foarte apetisanți, se prepară ușor și avem nevoie doar de câteva ingrediente.

Pot fi serviți cu o salată de legume, cu un sos de roșii, sau ca garnitură în zilele cu dezlegare la pește.

Dar merg de minune și cu mujdei.

Tot din categoria rețetelor de post cu cartofi, mai găsiți pe site și:

Rețeta de Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor

Rețeta de cartofi noi cu cimbru și usturoi

Ne plac mult cartofii pentru că-i putem prepara destul de simplu, dar în fel și fel de moduri.

Rețeta de față de cartofi aurii în crustă de mălai a devenit rapid favorita noastră.

Vedeți AICI și varianta cu unt!

Mălaiul îl putem amesteca cu mai multe condimente, dar îl putem amesteca și cu pesmet.

Noi l-am preferat simplu, fără pesmet, cu multă boia și busuioc.

Și nu vă faceți probleme că nu va fi copt, pentru că de fapt va deveni crocant și de mare efect.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

 

Cartofi aurii în crustă de mălai

Gătește Cartofi aurii în crustă de mălai – de post

Timp de preparare

60 min

Porții

6-8

Cartofi aurii în crustă de mălai

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 250 gr mălai
  • sare și piper
  • boia de ardei dulce și afumată
  • busuioc uscat
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi

Mod de preparare

Cartofii se curăță, se spală bine și se taie sub formă de pai, dar mai grosieri.

Se pun într-o tavă și se amestecă bine cu ulei de măsline și cu usturoiul pisat.

Mălaiul se amestecă cu sare, piper, boiaua de ardei și busuioc uscat.

Sare se mai poate presăra puțină și peste cartofi.

Se presară mălaiul amestecat cu condimentele peste cartofi și se amestecă bine să se acopere toți cartofii cu acest amestec.

Apoi se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se dă tava cu cartofi aurii în crustă de mălai la cuptor, la 200 de grade, pentru aproximativ 45-50 de minute, sau chiar o oră.

Se mai amestecă pe parcurs pentru a se rumeni uniform.

Simplu și ușor, vom avea un preparat de post, pe gustul tuturor!

Vedeți și rețeta în imagini, accesând galeria foto de mai sus!