Aperitive

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant

Dacă vreți să încercați rețete cu combinații interesante de ingrediente, treceți pe listă și rețeta de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. Vă veți răsfăța cu un preparat delicios, dar și sănătos. Iar aspectul cu așa contrast de culori va fi cuceritor.

Ne plac cartofii dulci și nu ezităm să îi includem în alimentația noastră din când în când. Găsiți pe blog și o rețetă de hummus cu cartofi dulci. Hummus-ul iese tare gustos în această variantă, dar și frumos colorat și plăcut aromat.

Ne place și avocado pe care încercăm să-l introducem în cât mai multe rețete. Este un aliment destul de versatil, se poate combina cu multe ingrediente. Ne place mult și culoarea pe care o conferă preparatelor.

O altă rețetă cu avocado foarte simplă și rapidă, este rețeta de cremă de avocado cu iaurt. Este ideală pentru mic dejun, crema poate fi servită cu biscuiți sărați, cu lipii de casă, sau cu diferite chipsuri.

Despre năut am mai amintit pe blog cât de mult ne place, mai ales în rețetele de hummus.

Cum preparăm rețeta de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant

Pentru rețeta de azi vom prepara separat cele trei elemente: cartofii dulci, guacamole și năutul crocant. Cartofii dulci îi coacem la cuptor până când devin moi și cremoși. Apoi îi vom secționa în felii transversale.

În același timp cu cartofii coacem și năutul, iar în timp ce aceste ingrediente se coc, preparăm pasta guacamole.

Nu este o rețetă complexă și nu necesită nici timp îndelungat de preparare.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete cu combinații interesante de ingrediente, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant.

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant

Gătește Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

20

Felii de cartofi dulci copți, cu guacamole și năut crocant

Ingrediente

  • Pentru preparare cartofi dulci:
  • 5 cartofi mari
  • sare și piper
  • boabe de coriandru, măcinate.
  • Pentru guacamole:
  • 2 avocado bine coapte (ready to eat)
  • sucul de la o lămâie
  • 1 roșie  medie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă micuță
  • sare și piper.
  • Pentru preparare năut crocant:
  • 400 gr năut fiert, din conservă
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de paprika (sau boia de ardei dulce)
  • 1/2 linguriță de curcuma (turmeric )
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • un vârf de linguriță de chili
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat.

Mod de preparare

Cartofii dulci se coc la cuptor pentru aproximativ o oră, împachetați în hârtie de copt și folie de aluminiu.

Pentru a prepara guacamole, mai întâi se pregătesc ingredientele care nu oxidează. Se curăță ceapa și se toacă mărunt, se curăță usturoiul și se strivește. Roșia se toacă mărunt, mai puțin partea cu semințe care se îndepărtează.

Se taie fructele în jumătăți, se îndepărtează sâmburele și se scobesc de miez. Se adaugă suc de lămâie pentru a nu oxida, apoi se pasează și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se asezonează cu sare și piper.

Pentru a prepara năut crocant se scurg boabele de năut, se clătesc cu apă rece și se pun într-o sită, la scurs. Apoi se pun într-un bol, și se amestecă cu toate condimentele din listă. Se întind într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apoi se introduce tava în cuptor pentru 20-30 de minute la 200 °C.

Cartofii dulci se taie în felii, după coacere, apoi se presară cu sare, piper și boabe de coriandru, măcinate.

Se întinde deasupra feliilor de cartofi dulci câte 2 linguri de guacamole și peste acesta se presară năutul crocant.

Feliile de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant pot fi servite la oricare dintre mesele principale ale zilei.

Spor și poftă bună!