Gătește Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru preparare cartofi dulci:
- 5 cartofi mari
- sare și piper
- boabe de coriandru, măcinate.
- Pentru guacamole:
- 2 avocado bine coapte (ready to eat)
- sucul de la o lămâie
- 1 roșie medie
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă micuță
- sare și piper.
- Pentru preparare năut crocant:
- 400 gr năut fiert, din conservă
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de paprika (sau boia de ardei dulce)
- 1/2 linguriță de curcuma (turmeric )
- 1 linguriță de pudră de usturoi
- un vârf de linguriță de chili
- 1/2 linguriță de cimbru uscat.
Mod de preparare
Cartofii dulci se coc la cuptor pentru aproximativ o oră, împachetați în hârtie de copt și folie de aluminiu.
Pentru a prepara guacamole, mai întâi se pregătesc ingredientele care nu oxidează. Se curăță ceapa și se toacă mărunt, se curăță usturoiul și se strivește. Roșia se toacă mărunt, mai puțin partea cu semințe care se îndepărtează.
Se taie fructele în jumătăți, se îndepărtează sâmburele și se scobesc de miez. Se adaugă suc de lămâie pentru a nu oxida, apoi se pasează și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se asezonează cu sare și piper.
Pentru a prepara năut crocant se scurg boabele de năut, se clătesc cu apă rece și se pun într-o sită, la scurs. Apoi se pun într-un bol, și se amestecă cu toate condimentele din listă. Se întind într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apoi se introduce tava în cuptor pentru 20-30 de minute la 200 °C.
Cartofii dulci se taie în felii, după coacere, apoi se presară cu sare, piper și boabe de coriandru, măcinate.
Se întinde deasupra feliilor de cartofi dulci câte 2 linguri de guacamole și peste acesta se presară năutul crocant.
Feliile de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant pot fi servite la oricare dintre mesele principale ale zilei.
Spor și poftă bună!
COMENTARII