Gătește Cartofi umpluți cu brânză și condimente
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 3 cartofi albi, foarte mari
- apă pentru fiert cartofii
- 1 lingură de sare
- 100 gr de brânză de vaci, proaspătă
- 100 gr brânză telemea
- 50 gr parmezan
- 150 gr cremă de brânză
- 50 g cașcaval
- 2 ouă
- 5-6 frunze de busuioc
- 1/4 linguriță cu boia de ardei iute
- 1/4 linguriță cu nucșoară
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- sos de roșii pentru servit
- pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Pregătim cartofii spălându-i bine, apoi îi punem la fiert în apă rece în care adăugăm o linguriță de sare.
Fierbem cartofii până când se pătrund foarte bine la testul cu furculița. Îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece pentru a stopa procesul termic.
Îi tăiem în jumătăți, pe lungime, dar pe partea mai îngustă a lor, să fie mai înalți. Cu o lingură, îi scobim de interior lăsându-le o margine de aproximativ 1 cm, de jur împrejur.
Pentru umplutură amestecăm miezul cartofilor cu brânzeturile. Cașcavalul îl oprim pentru partea finală. Adăugăm câteva frunze de busuioc, rupte mărunt. Adăugăm și boia de ardei iute după gust, nucșoară, sare, mărarul tocat mărunt și două ouă. Omogenizăm bine compoziția și umplem cartofii cu ea. Îi așezăm pe hârtie de copt, într-o tavă de cuptor. Printre cartofi așezăm și crenguțe de rozmarin.
Punem tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. Apoi, scoatem tava, ungem cartofii umpluți cu puțin sos de roșii și presărăm cașcaval răzuit pe deasupra. Mai lăsăm tava la cuptor pentru 5-6 minute cu focul aprins și alte 5-6 minute cu focul stins.
Servim delicioșii cartofi umpluți cu brânză și condimente calzi, presărați cu pătrunjel verde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII