Gătește Cea mai simplă salată de dovlecei cu usturoi
Timp de preparare
15 min
Porții
2
Ingrediente
- 1-2 dovlecei cruzi
- sare
- puțin ulei
- 5-6 căței de usturoi
- 2-3 linguri de apă
- 1 linguriță de oțet
- pătrunjel verde sau mărar
- opțional, câteva frunze de mentă
Mod de preparare
Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele cât mai subțiri. Întindem rondelele pe un plan drept și le presărăm cu sare. Le lăsăm 10 minute să se deshidrateze, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.
Punem rondelele într-un bol și le amestecăm cu puțin ulei.
Așezăm o tigaie întinsă pe flacăra aragazului și o lăsăm să se încingă. Apoi punem feliile de dovlecel și le rumenim ușor pe ambele părți.
Curățăm usturoiul și îl strivim, sau îl pisăm în mojar dar nu îl transformăm în pastă ca la mujdei. Adăugăm sare peste el, puțin oțet și puțină apă.
Amestecăm rondelele de dovlecei cu dressingul de usturoi, presărăm verdeață tocată și gata-i salata simplă și gustoasă.
Dacă adăugăm și câteva frunze de mentă, vom obține un plus de aromă.
O putem servi și caldă, dar și rece.
Spor și poftă bună!
COMENTARII