Salate

Cea mai simplă salată de dovlecei cu usturoi

Dovleceii ne fac vara mai delicioasă, pentru că îi putem pregăti în cât mai multe feluri. Azi vă prezentăm cea mai simplă salată de dovlecei cu usturoi. Dacă nu ar trebui să așteptăm să se deshidrateze dovleceii, salata ar fi gata în nici 10 minute.

Aproape că nu există zi de vară să nu avem în meniu dovlecei. Fie îi preparăm pane cu mujdei de usturoi, fie sub formă de salată, aperitiv, supe și ciorbe sau mâncăruri scăzute.

Una dintre cele mai simple și mai apreciate rețete cu dovlecei de pe blog a fost rețeta de spaghete de dovlecei la tigaie. Sunt foarte atractive aceste spaghete chiar și pentru copii. Se pot pregăti fie cu un aparat de spiralat, fie cu un curățător de legume cu spații mari de curățare.

Tot din categoria gustărilor simple și delicioase, mai găsiți pe blog o rețetă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan. Pentru această rețetă se pot folosi atât dovlecei cruzi cât și mai maturi.

Cum se prepară cea mai simplă salată de dovlecei cu usturoi

Pentru rețeta de față nu avem nevoie de foarte multe ingrediente. Pe lângă dovlecei pe care îi deshidratăm și îi tragem ușor la tigaie, mai avem nevoie de un dressing simplu. Acesta se prepară din usturoi cu sare, apă și puțin oțet. Dacă avem putem adăuga și mărar verde, sau pătrunjel.

Este o salată pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, așa cum sunt de fapt preparatele cu dovlecei.

Dacă și vouă vă plac dovleceii, găsiți pe blog o colecție de rețete cu dovlecei, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru cea mai simplă salată de dovlecei cu usturoi.

Cea mai simplă salată de dovlecei cu usturoi în bol maro

Gătește Cea mai simplă salată de dovlecei cu usturoi

Timp de preparare

15 min

Porții

2

Salată de dovlecei pe un platou maro de ceramică

Ingrediente

  • 1-2 dovlecei cruzi
  • sare
  • puțin ulei
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de apă
  • 1 linguriță de oțet
  • pătrunjel verde sau mărar
  • opțional, câteva frunze de mentă

Mod de preparare

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele cât mai subțiri. Întindem rondelele pe un plan drept și le presărăm cu sare. Le lăsăm 10 minute să se deshidrateze, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.

Punem rondelele într-un bol și le amestecăm cu puțin ulei.

Așezăm o tigaie întinsă pe flacăra aragazului și o lăsăm să se încingă. Apoi punem feliile de dovlecel și le rumenim ușor pe ambele părți.

Curățăm usturoiul și îl strivim, sau îl pisăm în mojar dar nu îl transformăm în pastă ca la mujdei. Adăugăm sare peste el, puțin oțet și puțină apă.

Amestecăm rondelele de dovlecei cu dressingul de usturoi, presărăm verdeață tocată și gata-i salata simplă și gustoasă.

Dacă adăugăm și câteva frunze de mentă, vom obține un plus de aromă.

O putem servi și caldă, dar și rece.

Spor și poftă bună!