Gătește Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 3 ouă de mărime medie
- 150 gr de smântână acră, fermentată
- 100 ml de ulei
- 250 gr de făină
- 300 gr de cașcaval răzuit
- 250 gr de șuncă afumată
- 50 gr de măsline negre sau verzi, fără sâmburi
- 50 gr de roșii deshidratate
- 7 gr praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 vârf de linguriță cu piper
- 1 vârf de linguriță cu boia de ardei
- puțin unt și făină pentru forma de copt
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor de adăugat în compoziția de chec. Tăiem șunca în cuburi, roșiile deshidratate în bucăți mici, răzuim cașcavalul pe răzătoarea mare, iar măslinele le tăiem în rondele.
Când avem aceste ingrediente pregătite, putem prepara compoziția pentru chec.
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt. În alt bol, amestecăm ouăle cu sarea, boiaua de ardei și piperul. Le amestecăm bine până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm uleiul și smântâna. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm amestecul de făină cu praf de copt.
Urmează cașcavalul răzuit, cuburile de șuncă și rondelele de măsline.
Ungem o tavă clasică de chec cu puțin ulei și presărăm făină. Turnăm compoziția pentru chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline în ea și o nivelăm la suprafață, cu o spatulă.
Punem tava la cuptor și coacem checul aperitiv pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau până când este bine rumenit la exterior.
Îl lăsăm să se răcească în forma de copt, apoi îl transferăm pe un platou de servire. Îl porționăm când este răcit. Porționat cald ne va lăsa senzația de necopt.
Spor și poftă bună!
COMENTARII