Aperitive

CHEC INTEGRAL CU CIUPERCI SI MASLINE

 In general fac destul de rar checuri sarate /aperitiv pentru ca ,sincera sa fiu nu prea ma dau in vant dupa ele.In schimb,Deea ar manca in fiecare zi,e de-ajuns sa fie o combinatie de ingrediente pe gustul ei.
Asta e in topul preferintelor,are masline,rosii uscate si ciuperci,cele din urma fiind vedete la provocarea „Dulce Romanie„,gazduita luna aceasta de Adina-Cat’s Kitchen.

Ingrediente:

  • 150 g faina integrala
  • 50 g rosii uscate (conservate in ulei)
  • 100 g ciuperci (am folosit din conserva)
  • 100 g masline verzi
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de lapte
  • 1/2 lingurita de origano uscat
  • un varf de lingurita de sare
 Intr-un bol punem ouale,uleiul,sarea,origano uscat,laptele si batem cu o furculita pentru a se omogeniza ingredientele.Adaugam praful de copt cernut,faina si amestecam iar.Rosiile si ciupercile le scurgem bine de ulei si le tocam grob,la fel si maslinele,apoi le adaugam compozitiei facute anterior.
Amestecam bine si turnam compozitia intr-o forma mica de chec sau ciambella(diametrul de 22 cm ) si coacem 25-30 deminute la 170 °C,cuptor preincalzit.
Cand este gata,il scoatem pe un gratar sa se raceasca,apoi feliem si putem servi.