Aperitive

Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline

Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru un platou cu aperitive merită preparată și această rețetă de chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline.

Îl mai putem prepara și atunci când facem curățenie prin frigider. În plus, poate fi luat cu succes la pachet, pentru pauza de masă de la serviciu, sau de la școală.

Mai găsiți pe blog rețete asemănătoare precum rețeta de budincă aperitiv cu șuncă și ardei. Se poate prepara și sub formă de chec, din aceeași compoziție.

Iar dacă obișnuiți să folosiți făină integrală la aluaturi, găsiți pe blog și o rețetă de chec integral cu ciuperci și măsline.

Aperitivele sub formă de chec, de muffins sau de budincă cuceresc, cu siguranță, pe iubitorii gustului sărat. Rețetele sunt foarte versatile, poți combina în ele o mulțime de ingrediente.  Poți adăuga legume multicolore pentru un aspect minunat, poți adăuga preparate din carne, chiar și ouă fierte, ca la rețetele de drob.

Cum se prepară rețeta de chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline

Pentru a prepara un astfel de chec, este necesar să pregătim, mai întâi, o compoziție din ouă cu făină și smântână sau iaurt. Compoziția este asemănătoare cu cea de clătite, dar mult mai consistentă. În această compoziție vom adăuga ingredientele preferate, cașcaval, șuncă și măsline, în cazul de față.

Este una dintre cele mai simple rețete de chec sărat, având puține ingrediente la umplutură.

Dar, găsiți pe blog și rețete mai complexe, pline de savoare și culoare.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline.

Felie de chec aperitiv cu șuncă, măsline și cașcaval, pe un platou alb, alături de checul secționat

Gătește Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Chec sărat cu șuncă, măsline și cașcaval, feliat pe un platou alb, așezat lângă un cuțit, pe un ștergar verde

Ingrediente

 • 3 ouă de mărime medie
 • 150 gr de smântână acră, fermentată
 • 100 ml de ulei
 • 250 gr de făină
 • 300 gr de cașcaval răzuit
 • 250 gr de șuncă afumată
 • 50 gr de măsline negre sau verzi, fără sâmburi
 • 50 gr de roșii deshidratate
 • 7 gr praf de copt
 • 1 vârf de linguriță cu sare
 • 1 vârf de linguriță cu piper
 • 1 vârf de linguriță cu boia de ardei
 • puțin unt și făină pentru forma de copt

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor de adăugat în compoziția de chec. Tăiem șunca în cuburi, roșiile deshidratate în bucăți mici, răzuim cașcavalul pe răzătoarea mare, iar măslinele le tăiem în rondele.

Când avem aceste ingrediente pregătite, putem prepara compoziția pentru chec.

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt. În alt bol, amestecăm ouăle cu sarea, boiaua de ardei și piperul. Le amestecăm bine până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm uleiul și smântâna. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm amestecul de făină cu praf de copt.

Urmează cașcavalul răzuit, cuburile de șuncă și rondelele de măsline.

Ungem o tavă clasică de chec cu puțin ulei și presărăm făină. Turnăm compoziția pentru chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline în ea și o nivelăm la suprafață, cu o spatulă.

Punem tava la cuptor și coacem checul aperitiv pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau până când este bine rumenit la exterior.

Îl lăsăm să se răcească în forma de copt, apoi îl transferăm pe un platou de servire. Îl porționăm când este răcit. Porționat cald ne va  lăsa senzația de necopt.

Spor și poftă bună!