Gătește Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12-16
Ingrediente
- Pentru chec:
- 3 ouă mari
- 150 g zahăr
- 100 ml ulei
- 150 ml lapte
- 200 g făină
- 30 g cacao
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 100 g gem de caise
- 100 g ciocolată neagră topită
- 1 linguriță esență de vanilie.
- Pentru decor:
- 150 g ciocolată neagră
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 50 g nuci tocate grosier.
Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea compoziției preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă de chec (25×11 cm) cu hârtie de copt.
Mixează ouăle cu zahărul până devin spumoase și deschise la culoare. Adaugă uleiul și laptele, amestecând ușor, urmate de esența de vanilie.
Cerne făina cu pudra de cacao și praful de copt, apoi încorporează-le treptat în compoziție. Adaugă gemul de caise și ciocolata topită, omogenizând ușor.
Toarnă compoziția în tavă și nivelează-i uniform suprafața. Coace checul timp de 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Lasă deliciosul chec cu ciocolată și gem de caise să se răcească complet înainte de decorare.
Prepararea cremei de ciocolată.
Încălzește smântâna pentru frișcă (fără a o fierbe) și adaugă ciocolata ruptă bucăți.
Amestecă până la omogenizare și lasă să se răcească ușor. Toarnă crema ușor caldă peste chec. Presară nucile tocate deasupra pentru un efect crocant și apetisant.
Checul cu ciocolată și gem de caise poate fi savurat alături de o ceașcă de cafea sau ceai aromat. Contrastul dintre textura moale a checului, glazura fină de ciocolată și nucile crocante va impresiona orice degustător!
Spor și poftă bună!
COMENTARII