Gătește Chec cu figurine de iepurași în interior
Timp de preparare
70 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru 8 brioșe:
- 3 ouă
- 150 gr zahăr
- 150 ml ulei
- 150 ml lapte
- 300 gr făină
- 25 gr cacao
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru checul alb:
- 2 ouă mari
- 1 praf de sare
- 175 g zahăr
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 linguriță esență de vanilie
- 275 gr făină
- 5 gr praf de copt
- Pentru glazură și decor:
- 100 gr ciocolată albă
- 1 linguriță de lapte
- bănuți de zahăr multicolori
Mod de preparare
Începem cu prepararea brioșelor. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spargem ouăle în bolul mixerului. Adăugăm un praf de sare și zahărul peste ele. Pornim mixerul și amestecăm ingredientele până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând, uleiul și laptele și omogenizăm după fiecare. Apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao, iar la final adăugăm esența de rom.
Punem compoziția în formele de brioșe unse cu puțin ulei. Umplem formele pentru 3/4 din volum, pentru a avea loc să se dezvolte brioșele. Coacem brioșele la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Le lăsăm să se răcească, apoi le tăiem în felii orizontale și decupăm iepurașii din ele.
Punem hârtie de copt într-o tavă clasică de chec și așezăm iepurașii în rând uniform, de la un capăt la altul al tăvii, pe mijloc.
Apoi pregătim compoziția pentru checul alb.
Spargem ouăle într-un bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adăugăm zahărul și puțină sare și mixăm până când acestea își dublează volumul. Adăugăm laptele, uleiul și esența, mixând continuu. Apoi adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm bine compoziția.
Turnăm compoziție pentru chec peste decupajele în formă de iepurași din tavă și o nivelăm uniform. Coacem spectaculosul chec cu figurine de iepurași în interior pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Îl lăsăm să se răcească apoi întindem deasupra lui ciocolata albă topită cu laptele. Peste glazura de ciocolată presărăm bănuți de zahăr multicolori.
Cu siguranță un astfel de chec va fi vedetă pe platoul cu prăjituri de la Sfintele Sărbători Pascale.
COMENTARII