Dulciuri

Chec cu figurine de iepurași în interior

Printre deserturile tradiționale preparate pentru mesele Sfintelor Sărbători Pascale, putem face loc și unui delicios și frumos chec cu figurine de iepurași în interior. Cei mici vor fi, cu siguranță, încântați de așa desert.

Nu se prepară greu, dar necesită coacere în două etape. Se coace mai întâi partea din care decupăm figurinele de iepurași, apoi checul final.

Mai găsiți pe blog o rețetă asemănătoare, pe care o preparăm, de obicei, pentru a sărbători iubirea. Este vorba de rețeta de chec cu ciocolată și inimioară albă. Se prepară asemănător, dar sunt inversate culorile aluaturilor.

Checul este un desert pe care îl preparăm foarte des, pentru că este simplu și gustos. În plus, ne amintește de gustul copilăriei pentru că era nelipsit de pe mesele sărbătorilor de altădată.

Rețetele de chec sunt foarte versatile. Cea mai apreciată rețetă de pe blog este rețeta de chec simplu și economic. Este un chec pufos și gustos, cu ingrediente la îndemâna tuturor, foarte simplu de preparat, cu doar două ouă.

Cum preparăm rețeta de chec cu figurine de iepurași în interior

Pentru partea din care decupăm iepurașii putem prepara fie un chec maro, fie câteva brioșe. Am optat pentru a prepara 8 brioșe cu cacao în aluat. Iar pentru partea albă a checului, am optat pentru rețeta de chec economic. În plus, preparăm și o glazură de ciocolată albă pe care o decorăm cu bănuți colorați din zahăr. Astfel acoperim și aspectul neuniform al checului.

Găsiți pe blog mai multe rețete de chec de unde vă puteți inspira și mai găsiți și rețete de dulciuri festive, pentru sărbători.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu figurine de iepurași în interior.

Trei felii de chec cu figurine de iepurași în interior pe o farfurie, alături de ouă vopsite

Gătește Chec cu figurine de iepurași în interior

Timp de preparare

70 min

Nivel

mediu

Porții

20

Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și bănuți de zahăr multicolori

Ingrediente

  • Pentru 8 brioșe:
  • 3 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 300 gr făină
  • 25 gr cacao
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru checul alb:
  • 2 ouă mari
  • 1 praf de sare
  • 175 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 275 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • Pentru glazură și decor:
  • 100 gr ciocolată albă
  • 1 linguriță de lapte
  • bănuți de zahăr multicolori

Mod de preparare

Începem cu prepararea brioșelor. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Spargem ouăle în bolul mixerului. Adăugăm un praf de sare și zahărul peste ele. Pornim mixerul și amestecăm ingredientele până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând, uleiul și laptele și omogenizăm după fiecare. Apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao, iar la final adăugăm esența de rom.

Punem compoziția în formele de brioșe unse cu puțin ulei. Umplem formele pentru 3/4 din volum, pentru a avea loc să se dezvolte brioșele. Coacem brioșele la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Le lăsăm să se răcească, apoi le tăiem în felii orizontale și decupăm iepurașii din ele.

Punem hârtie de copt într-o tavă clasică de chec și așezăm iepurașii în rând uniform, de la un capăt la altul al tăvii, pe mijloc.

Apoi pregătim compoziția pentru checul alb.

Spargem ouăle într-un bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adăugăm zahărul și puțină sare și mixăm până când acestea își dublează volumul. Adăugăm laptele, uleiul și esența, mixând continuu. Apoi adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm bine compoziția.

Turnăm compoziție pentru chec peste decupajele în formă de iepurași din tavă și o nivelăm uniform. Coacem spectaculosul chec cu figurine de iepurași în interior pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Îl lăsăm să se răcească apoi întindem deasupra lui ciocolata albă topită cu laptele. Peste glazura de ciocolată presărăm bănuți de zahăr multicolori.

Cu siguranță un astfel de chec va fi vedetă pe platoul cu prăjituri de la Sfintele Sărbători Pascale.