Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Chec cu ciocolată și inimioară albă

Se știe că luna februarie este declarată luna iubirii, iar preparatele culinare cu forme de inimioară au devenit un trend pentru cadourile dulci. Pentru cele două zile în care sărbătorim iubirea, ziua de Dragobete și Valentine’s Day, este minunată și rețeta de chec cu ciocolată și inimioară albă.

Inimioara o puteți colora în roșu și checul să-l lăsați alb, dacă doriți să respectați culorile iubirii.

Sau, puteți prepara checul alb și inimioara maro, după cum puteți vedea în rețeta de chec cu lămâie și inimioară cu ciocolată.

O altă rețetă de desert în formă de inimioară, pe care v-o recomand, este rețeta de mascote cu ciocolată în două culori.

Iar dacă vreți un desert în culorile iubirii, mai simplu și delicios, încercați rețeta: Budincă de tapioca cu topping de portocale roșii.

Puteți prepara chiar o budincă din orez cu lapte, sau din griș cu lapte. Toppingul se poate face din orice fructe roșii: căpșuni, zmeură, vișine sau cireșe, etc.

Cum se asamblează deliciosul chec cu ciocolată și inimioară albă

Dacă vă întrebați cum se asamblează un astfel de chec cu inimioară la mijloc, nu aveți nevoie decât de un decupator în formă de inimioară.

Preparați mai întâi un chec simplu, sau un pandișpan. Îl tăiați după coacere și răcire în felii mai groase. Cu dispozitivul de decupat în formă de inimioară, decupați mijlocul feliilor. Preparați apoi compoziția de chec cu ciocolată. Întindeți în tava de chec un strat subțire din această compoziție. Apoi așezați inimioarele decupate, perpendicular în tavă. Turnați deasupra lor restul din compoziția cu ciocolată. Coaceți checul cu inimioare, îl lăsați să se răcească și îl feliați.

Va avea un aspect minunat!

Mai găsiți pe blog și alte rețete de preparate speciale pentru ziua de Dragobete sau Valentine’s Day.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu ciocolată și inimioară albă.

Chec cu ciocolată și inimioară albă, glazurat cu ciocolată și decorat cu zmeură, feliat pe un tocător, alături de recipiente cu cafea

Gătește Chec cu ciocolată și inimioară albă

Timp de preparare

75 min

Nivel

mediu

Porții

16

Chec cu ciocolată și inimioară albă, glazurat cu ciocolată și decorat cu zmeură, feliat pe un tocător

Ingrediente

 • Pentru checul simplu:
 • 400 gr făină
 • 200 gr zahăr
 • 4 ouă
 • 100 ml ulei
 • 2 lingurițe cu esență de vanilie
 • un praf de sare
 • Pentru chec cu ciocolată:
 • 300 gr făină
 • 200 gr zahăr
 • 3 ouă
 • 150 gr unt
 • 150 gr ciocolată amăruie
 • 150 ml lapte
 • 1 linguriță cu  praf de copt
 • un praf de sare
 • 1 linguriță esență de rom
 • Pentru glazură:
 • 50 gr ciocolată
 • 20 ml smântână lichidă

Mod de preparare

Începem cu prepararea checului simplu din care vom decupa inimioarele.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și introducem mixerul în ele. Le mixăm până când devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul mixând continuu  până când obținem o bezea fermă. Amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare, uleiul și esența de vanilie. Încorporăm amestecul în bezeaua de albușuri. La final, încorporăm făina adăugată treptat.

Tapetăm o tavă clasică de chec cu hârtie de copt și punem compoziția pentru chec în ea. Coacem checul pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm să se răcească, îl feliem grosier și decupăm inimioare din feliile de chec.

Pregătim compoziția pentru checul cu ciocolată.

Punem într-un vas, pe foc, ciocolata ruptă în bucăți mici, untul tăiat în cuburi și laptele. Amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Lăsăm compoziția la temperat și ne ocupăm de restul ingredientelor.

Ca și la checul anterior, separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase. Adăugăm zahărul, treptat, mixăm continuu  și ne oprim când obținem o bezea fermă. Amestecăm gălbenușurile cu compoziția de ciocolată temperată. Adăugăm și esența de rom și încorporăm amestecul rezultat în bezeaua de albușuri. Omogenizăm compoziția, apoi adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt.

În aceeași tavă de chec, curățată și tapetată cu hârtie, sau unsă cu grăsime și presărată cu făină, întindem 1/3 din compoziția de chec cu ciocolată. Peste această compoziție așezăm inimioarele de chec alb, una lângă alta, cu vârfurile în jos. Turnăm restul de compoziție cu ciocolata pe lângă inimioare, de o parte și de cealaltă, dar și deasupra lor.

Vedeți mai jos o imagine cu asamblarea checului cu lămâie și inimioare de ciocolată. În același mod procedăm și în cazul checului din rețeta de față.

Punem tava cu chec cu ciocolată și inimioară albă la cuptor și îl coacem la 180 de grade, pentru 35 de minute. Îl lăsăm să se răcească mai întâi în tavă, apoi pe un grătar. Îl glazurăm cu ciocolata topită în smântâna lichidă și îl putem porționa, după ce glazura devine fermă.

Să vă fie de folos!