Gătește Chec cu fulgi de ovăz și afine
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru o tavă de chec de 30/12/8 cm:
- 4 ouă medii
- 175 gr zahăr
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 150 gr iaurt cremos
- 200 gr făină
- 100 gr fulgi de ovăz
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 200 gr afine + 1 lingură de făină
- 100 gr ciocolată albă +1 linguriță de lapte
- câteva afine pentru decor
Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea compoziției pentru chec cu fulgi de ovăz și afine, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm într-un bol făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara și fulgii de ovăz.
În alt bol, amestecăm ouăle cu zahărul. Folosim telul și amestecăm bine ouăle cu zahărul până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm uleiul, apoi iaurtul și omogenizăm bine compoziția. Apoi adăugăm ingredientele solide.
Amestecăm afinele cu făina și le încorporăm în compoziția pentru chec.
Ungem tava cu puțin ulei și turnăm compoziția pentru chec în ea. Dacă folosim tavă metalică, putem pune hârtie de copt în ea. Tava de silicon necesită doar ungere ușoară cu grăsime.
Coacem deliciosul chec cu fulgi de ovăz și afine pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Pentru siguranța coacerii putem apela și la testul scobitorii.
După coacere și răcire, topim ciocolata albă în lapte, pe baie de aburi și glazurăm checul cu aceasta. Presărăm și câteva afine proaspete pe deasupra.
Porționăm checul după ce glazura de ciocolată albă se întărește.
COMENTARII