Gătește Chec cu ovăz și cocos, de post
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru o tavă de chec de 30/12/8 cm:
- 4 ouă medii
- 175 gr zahăr
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 150 ml lapte de cocos
- 200 gr făină
- 100 gr fulgi de ovăz
- 100 gr fulgi de cocos
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare.
Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea compoziției pentru chec cu fulgi de ovăz și cocos, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătim tava de chec în care punem hârtie de copt.
Amestecăm într-un bol făina cu praful de copt, sarea, fulgii de cocos și fulgii de ovăz.
În alt bol, amestecăm ouăle cu zahărul. Folosim telul sau mixerul pentru a amesteca bine ouăle cu zahărul. Ne oprim din amestecat când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm uleiul, apoi laptele de cocos și omogenizăm bine compoziția. Apoi încorporăm treptat ingredientele solide.
Întindem compoziția pentru chec în tava de copt și o nivelăm uniform la suprafață. Dacă folosim tavă metalică, putem pune hârtie de copt în ea. Tava de silicon necesită doar ungere ușoară cu grăsime.
Punem tava în cuptor și coacem deliciosul chec cu fulgi de ovăz și cocos pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.
După coacere, lăsăm checul să se răcească în tavă, apoi îl putem transfera pe un grătar sau un platou. Este foarte gustos, foarte aromat, foarte consistent și are o textură densă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII