Gătește Chec cu pere și ciocolată
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru o tavă clasică de chec:
- 4 ouă de mărime medie
- 125 gr zahăr
- 150 gr ciocolată amăruie
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 50 ml lapte
- 175 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 1/2 linguriță cu scorțișoară
- 3 pere
Mod de preparare
Începem prin a topi ciocolata și untul. Rupem ciocolata în bucăți mai mici, tăiem untul în cuburi și le punem împreună cu laptele într-o cratiță, pe foc. Amestecăm în vas până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Apoi stingem focul și lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze 15 minute.
Între timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Luăm două boluri și separăm albușurile de gălbenușuri în ele. Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase și cristaline. Adăugăm zahărul treptat și mixăm continuu până când obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile în compoziția de ciocolată temperată, omogenizăm și o încorporăm în bezea. Adăugăm, treptat, făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Apoi adăugăm aromele.
Ungem tava cu unt și întindem compoziția pentru chec cu pere și ciocolată în ea.
Curățăm perele și le înfigem din loc în loc în compoziția de chec.
Coacem checul pentru 40 de minute la 180 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.
Îl lăsăm să se tempereze, apoi îl secționăm frumos la jumătatea perelor pentru a se vedea frumos.
Servim checul glazurat cu ciocolată.
Dar merge și cu înghețata preferată, sau un sos de vanilie.
COMENTARII