Dulciuri

Chec cu pere și ciocolată

Pentru că este sezonul perelor de toamnă foarte suculente și aromate, ne-am gândit să vă ispitim cu o rețetă de chec cu pere și ciocolată.

Foarte bine se combină perele frumos curățate cu blatul checului cu ciocolată în compoziție. Un adevărat spectacol culinar de toamnă!

Mai găsiți pe blog o rețetă de prăjituri cu pere în vase ramekin, ușor asemănătoare cu checul de azi. De mare efect sunt astfel de prăjituri porționate din start în vase separate.

Iar dacă doriți puțin mai multă aventură în bucătărie, vă recomand să încercați rețeta de tort cu mousse de ciocolată și pere poșate în vin. Este un tort ce poate fi considerat, cu succes, tortul toamnei sau tort fantezie de toamnă.

Nu lipsește de pe blog nici rețeta de gem de pere aromat și foarte frumos colorat. Foarte bun este gemul servit la micul dejun, dar și inclus în creme pentru torturi și prăjituri.

Cum se prepară rețeta de chec cu pere și ciocolată

Pentru checul de față preparăm un blat cu ciocolată, ca pentru rețeta de brownie. Perele curățate, dar nesecționate le vom înfige din loc în loc în compoziția pentru blat. Aromatizăm blatul de chec cu scorțișoară, că se combină perfect cu perele. Sau, putem presăra scorțișoară doar peste pere.

Checul se poate glazura cu ciocolată neagră sau albă, dar poate fi servit și cu înghețata preferată.

Dacă și voi adorați perele, mai găsiți pe blog rețete de deserturi cu pere de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu pere și ciocolată.

Secțiune de chec glazurată cu ciocolată

Gătește Chec cu pere și ciocolată

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Secțiune de chec glazurată cu ciocolată

Ingrediente

  • Pentru o tavă clasică de chec:
  • 4 ouă de mărime medie
  • 125 gr zahăr
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 ml lapte
  • 175 gr făină
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 1/2 linguriță cu scorțișoară
  • 3 pere

Mod de preparare

Începem prin a topi ciocolata și untul. Rupem ciocolata în bucăți mai mici, tăiem untul în cuburi și le punem împreună cu laptele într-o cratiță, pe foc. Amestecăm în vas până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Apoi stingem focul și lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze 15 minute.

Între timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Luăm două boluri și separăm albușurile de gălbenușuri în ele. Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase și cristaline. Adăugăm zahărul treptat și mixăm continuu până când obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile în compoziția de ciocolată temperată, omogenizăm și o încorporăm în bezea.  Adăugăm, treptat, făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Apoi adăugăm aromele.

Ungem tava cu unt și întindem compoziția pentru chec cu pere și ciocolată în ea.

Curățăm perele și le înfigem din loc în loc în compoziția de chec.

Coacem checul pentru 40 de minute la 180 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.

Îl lăsăm să se tempereze, apoi îl secționăm frumos la jumătatea perelor pentru a se vedea frumos.

Servim checul glazurat cu ciocolată.

Dar merge și cu înghețata preferată, sau un sos de vanilie.