Gătește Chec de post cu dovleac copt
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 400 gr piure de dovleac copt
- 100 gr migdale
- 50 gr merișoare uscate
- 300 gr făină
- o linguriță de scorțișoară
- 200 gr zahăr
- 100 ml ulei
- sucul și coaja de la o portocală
- o linguriță praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Mai întâi transformăm dovleacul copt într-un piure pe care îl trecem prin sită, pentru a deveni fin. Apoi aducem toate ingredientele pe masa de lucru, pentru că va trebui să respectăm o anumită ordine de amestecare a lor.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem în bolul mixerului piureul de dovleac. Adăugăm peste el sucul de portocală, coaja răzuită fin și uleiul. În alt bol, amestecăm făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara. Tocăm migdalele în bucăți grosiere, folosind cuțitul. Când avem aceste ingrediente pregătite, putem începe pregătirea aluatului pentru chec de post cu dovleac copt.
Amestecăm bine piureul de dovleac cu uleiul, sucul și coaja de portocală, până la omogenizarea compoziției. Adăugăm amestecul de făină cu sare, scorțișoară și praful de copt și din nou omogenizăm compoziția.
La final, adăugăm migdalele și merișoarele. Întindem compoziția obținută într-o tavă clasică de chec, tapetată cu hârtie de copt.
Punem tava la cuptor și coacem checul de post pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm să se răcească, îl scoatem pe un grătar și îl putem felia.
Să vă fie de folos rețeta pentru perioada de post și nu numai!
COMENTARII