Gătește Chec guguluf cu stafide și vanilie
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 4 ouă
- 125 gr zahăr
- 150 gr făină
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 100 gr stafide
- un praf de sare
- coaja de la o lămâie.
Mod de preparare
Începem prin a pune la hidratat stafidele în apă fierbinte cât să le acoperim. Adăugăm în apă și o linguriță cu esență de vanilie. Le lăsăm la hidratat timp de 30-40 de minute.
În acest interval de timp lăsăm și ouăle la temperatura camerei pentru nu fi reci când le vom amesteca.
După acest interval de timp separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm un praf de sare peste albușuri și le mixăm energic până când încep să se spumeze ușor.
Adăugăm peste bezeaua de albușuri 100 gr de zahăr și continuăm mixarea până când bezeaua își dublează volumul și devine fermă.
Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și restul de 25 gr de zahăr. Apoi adăugăm coaja de lămâie răzuită fin și laptele la temperatura camerei. Omogenizăm bine compoziția și o amestecăm cu bezeaua de albușuri.
Adăugăm făina trecută prin sită și o încorporăm cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a obține o compoziție aerată.
Scurgem bine stafidele de apa în care au stat la hidratat, presărăm peste ele puțină făină și le adăugăm în compoziție. Amestecăm ușor să nu se lase compoziția.
Turnăm compoziția într-o tavă guguluf, unsă cu puțin unt. Punem tava în cuptorul încălzit și coacem deliciosul chec guguluf cu stafide și vanilie pentru 35-40 de minute.
După coacere, scoatem checul pe un grătar de răcire și îl lăsăm la răcit. Lăsăm checul să se răcească complet înainte de a-l porționa.
Îl decorăm cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie.
COMENTARII