Gătește Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru un chec în tavă de 8/11,5/30 cm:
- 4 ouă
- 125 gr zahăr tos
- 25 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 linguriță cu esență de vanilie
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 125 gr sana cu 3,6% grăsime
- 250 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 150 gr fructe de pădure.
- Pentru glazură:
- 200 gr ciocolată albă
- 100 ml frișcă lichidă
- 50 gr zmeură
- fructe proaspete pentru decor.
Mod de preparare
Începem cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le lăsăm 10-15 minute la temperatura camerei.
Între timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim fructele.
După ce albușurile nu mai sunt foarte reci le spumăm bine cu ajutorul mixerului. Apoi adăugăm treptat zahărul și le transformăm într-o bezea fermă. Adăugăm în bezea mai întâi gălbenușurile, apoi esența de vanilie, uleiul și sana. Amestecăm cu o spatulă pentru omogenizarea compoziției.
La final, încorporăm făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm ușor, de jos în sus, cu mișcări circulare, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.
Punem hârtie de copt în tavă și adăugăm aluatul pentru chec. Apoi presărăm fructele și le împingem ușor în interior cu o spatulă.
Punem tava în cuptor și coacem deliciosul chec umed cu fructe de pădure pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lăsăm checul să se răcească și preparăm glazura.
Punem frișca la încălzit, apoi adăugăm ciocolata ruptă și zmeura trecută prin blender și prin sită. Amestecăm pentru omogenizare, apoi turnăm glazura peste chec.
Îl decorăm cu fructe proaspete pentru un aspect spectaculos.
COMENTARII