CHIFTELUTE LA CUPTOR

Desi imi plac tare mult chiftelutele n-am mai mancat   de  ceva timp .Si pornind de la reteta clasica ,careia i-am adaugat si un morcov ras fin am ticluit repede niste chiftelute mititele pe care le-am facut la cuptor si de data asta am reusit sa le si pozez.
Da!Nu e prima data cand fotografiez o reteta pentru blog si raman fara pozele preparatului final.Sunt sigura ca si voua vi se-ntampla,nu 🙂 ?

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata (mix,porc,vita,pui,curcan,etc)
  • 1 morcov ras fin
  • 1 cartof mare
  • 1ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 oua
  • marar si patrunjel proaspat
  • sare,piper,cimbru uscat
Intr-un bol punem carnea tocata,ouale,verdeturile tocate,morcovul dat pe razatoarea fina,cartoful  dat  si el tot pe razatoarea fina si stors de sucul lasat ,ceapa si usturoiul rase si ele sau maruntite in robot,saramsi piperam ,presaram cimbru uscat.
Amestecam cu mana foarte bine ingredientele si lasam compozitia la rece pentru o jumatate de ora.
Cu mainile umede formam chiftelute pe care le asezam intr-o tava pentru cuptor acoperita cu hartie de copt.
Coacem 35-40 de minute la foc moderat pana se rumenesc frumos deasupra.
Servim alaturi de piure,cartofi natur,legume fierte,grilate,salata….
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

37 comentarii la “CHIFTELUTE LA CUPTOR”

  1. Si eu fac asa chiftelute la cuptor si le ador! Superba prezentare. Nu gasesc niciunde betisoare de astea. Vad ca toate fetele din Italia au. O fi un model tipic italian? … ori n-am cascat eu ochii destul de bine! 😀
    Te pup!

  2. Pana acum nu am facut niciodata la cuptor… de fapt n-am mai facut de mult nici prajite. Cu siguranta data viitoare le voi face la cuptor!
    Pupici

  3. Simpatica foc prezentarea ta!!

    Chiftelute mai mici si mai mari.. incerc din rasputeri sa nu le fac prea des… ca la mincarea asta nu am nici un fel de putere de a ma abtine.. termin tot :).
    Am facut si eu o data la cuptor si sint excelente

  4. Buna!
    Am pregatit astazi aceste chiftelute, insa mi s-au lipit de hartia de copt. Trebuia oare sa ung tava cu ceva inainte de a pune hartia? 😀 Multumesc, si astept un raspuns. A.

    1. Buna A,
      Nu pot sa-mi dau seama de ce s-au lipit,hartia de copt tocmai de aceea se foloseste,sa nu se lipeasca de tava!Si-apoi si ele trebuie sa-si lase un pic de grasime de la carne,care le ajuta sa nu se lipeasca.
      Probabil hartia este de proasta calitate,unge-o cu ulei inainte sa mai coci ceva pe ea.
      Cu drag,oricand!:)

    2. Multumesc mult pentru raspuns! Voi vedea cum ies data viitoare, oricum la gust au fost foarte bune. Tot ieri am pregatit si ciorba de vitel, si am servit-o cu smantana si ardei iute verde – a fost cea mai buna ciorba pe care am mancat-o in ultimul timp! 🙂

      A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare