Gătește Ciorbă de cartofi cu pipote de pui
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8

Ingrediente
- 500 gr pipote de pui
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 3-4 cartofi medii
- 4 litri de apă
- 400 ml suc de roșii acrișor
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi vom curăța bine pipotele de impurități și de marginile mai tari ale membranei protectoare. Le clătim bine cu apă rece și le punem la fiert în apă cu puțină sare. Sarea adăugată de la început va ajuta pipotele să se pătrundă mai rapid.
Curățăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le tocăm mărunt. Rădăcinoasele le vom da pe răzătoare. Le adăugăm în oala cu ciorbă când pipotele de pui încep să se pătrundă la testul cu furculița.
Fierbem legumele timp de 10 minute, apoi adăugăm cartofii curățați și tocați în cuburi. Lăsăm ciorba de cartofi cu pipote de pui să mai fiarbă până când încep și cartofii să se pătrundă.
Adăugăm sucul de roșii și mai fierbem ciorba 10-15 minute. Îi potrivim gustul cu sare și piper.
După stingerea focului sau în timpul servirii adăugăm și frunze de pătrunjel verde.
Este delicioasă servită fierbinte.
Spor și poftă bună!
COMENTARII