Ciorbe / Supe

Ciorbă de cartofi cu pipote de pui

Ne plac tare mult pipotele de pui adăugate în ciorbe, iar rețeta de ciorbă de cartofi cu pipote de pui este una dintre favorite. Este o rețetă simplă, dar tare gustoasă și hrănitoare.

Pipotele de pui oferă gust delicios mâncărurilor, dar și consistență. Gătite corect, devin foarte fragede și au un interior cremos. Sunt și foarte hrănitoare, pentru că au un conținut ridicat de proteine. Datorită acestor proteine preparatele cu pipote ne oferă sățietate pentru o perioadă îndelungată de timp.

Pipotele de pui se pot prepara în mai multe moduri. Cel mai frecvent mod este de a le include în ciorbe, împreună cu carnea de pui. Dar le putem prepara la tigaie sub formă de friptură sau la cuptor. Le putem prepara și sub formă de mâncăruri scăzute precum tocănițe și ciulama.

Vedeți aici și o rețetă de tocană de pipote și inimi de pui, pentru masa de prânz luată în familie.

Mai folosim pipotele și la rețetele de drob de pui, împreună cu ficatul și inimile.

Vedeți aici și o rețetă de drob de pui cu oua de prepeliță. Este una dintre rețetele de drob preferate.

Cum preparăm rețeta de ciorbă de cartofi cu pipote de pui

După cum am menționat mai sus, rețeta se prepară foarte simplu, ca orice rețetă de ciorbă pe bază de carne. Mai întâi se vor fierbe pipotele cu câteva legume comune oricărei ciorbe. Cartofii se adaugă mai târziu, pentru că aceștia se pătrund într-un timp mai scurt.

Iar pentru a acri ciorba, fie adăugăm suc de roșii mai acrișor, fie folosim puțin borș sau alte ingrediente.

Vedeți aici mai multe mai multe metode de acrit ciorbele, pentru un gust mai delicios.

Iar dacă și vouă vă plac ciorbele acrișoare, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea Ciorbe/Supe.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciorbă de cartofi cu pipote de pui.

Porție de ciorbă de cartofi cu pipote de pui

Gătește Ciorbă de cartofi cu pipote de pui

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Bol cu ciorbă de cartofi cu pipote de pui

Ingrediente

  • 500 gr pipote de pui
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3-4 cartofi medii
  • 4 litri de apă
  • 400 ml suc de roșii acrișor
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde pentru decor.

Mod de preparare

Mai întâi vom curăța bine pipotele de impurități și de marginile  mai tari ale membranei protectoare. Le clătim bine cu apă rece și le punem la fiert în apă cu puțină sare. Sarea adăugată de la început va ajuta pipotele să se pătrundă mai rapid.

Curățăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le tocăm mărunt. Rădăcinoasele le vom da pe răzătoare. Le adăugăm în oala cu ciorbă când pipotele de pui încep să se pătrundă la testul cu furculița.

Fierbem legumele timp de 10 minute, apoi adăugăm cartofii curățați și tocați în cuburi.  Lăsăm ciorba de cartofi cu pipote de pui să mai fiarbă până când încep și cartofii să se pătrundă.

Adăugăm sucul de roșii și mai fierbem ciorba 10-15 minute. Îi potrivim gustul cu sare și piper.

După stingerea focului sau în timpul servirii adăugăm și frunze de pătrunjel verde.

Este delicioasă servită fierbinte.

Spor și poftă bună!