Gătește Ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru perișoare:
- 350 gr carne de porc tocată
- 150 gr șuncă afumată
- 1/4 țelină răzuită
- 1/4 ceapă medie
- 1 ou
- sare și piper după gust.
- Pentru supă:
- 3 litri de apă
- 2 linguri de ulei
- 1 dovlecel
- 1 ceapă
- 1/4 rădăcină de țelină
- 2 morcovi
- 200 gr tăiței
- sare și piper
- suc de lămâie după gust
- pătrunjel verde și ceapă verde.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea perișoarelor. Punem carnea tocată într-un bol și adăugăm peste ea ceapa și țelina date pe răzătoare, șunca tocată în cuburi mici, un ou, sare și piper. Amestecăm bine ingredientele până când obținem o compoziție compactă. Formăm perișoarele și le lăsăm deoparte.
Între timp, tocăm în cuburi toate legumele. Punem o cratiță cu uleiul la încins și călim ușor mai întâi ceapa cu morcovii. Apoi adăugăm țelina și dovleceii și amestecăm bine ingredientele timp de 5-6 minute, pentru a-și degaja aromele. Adăugăm apa fierbinte și lăsăm legumele să fiarbă 10-15 minute, apoi adăugăm tăițeii și perișoarele.
Lăsăm delicioasa ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței să fiarbă până când perișoarele se vor ridica la suprafață. Înlăturăm spuma care se formează și potrivim gustul cu sare și piper.
La final de fierbere sau în timpul servirii adăugăm și suc de lămâie, după gust. Servim ciorba fierbinte, presărată cu pătrunjel verde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII