Ciorbe / Supe

Ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței

Dacă vă place ciorba de perișoare, încercați-o în cât mai multe variante. Una dintre acestea poate fi chiar rețeta noastră de ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței. Este foarte gustoasă și foarte sățioasă. Dovleceii și tăițeii oferă ciorbei consistență, iar perișoarele sunt mai speciale și foarte gustoase.

Cel mai mult ne place ciorba clasică de perișoare acrită cu zeamă de varză. Dar în lipsa acesteia recurgem și la alte metode de acrit.

Descoperiți pe blog un articol cu metode de acrit ciorbele, pentru un gust delicios. Sunt metode care se pot folosi în sezonul rece, dar și metode pentru sezonul cald.

Iar dintre variantele de rețete cu perișoare, vă recomand de pe blog rețeta de mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi. Este o mâncare bogată în ingrediente, potrivită pentru masa de prânz.

Foarte interesantă este și rețeta de perișoare de pui în sos bechamel. Sosul este cremos și foarte aromat, iar perișoarele sunt mai ușoare pentru că se prepară din carne de pui.

Cum se prepară rețeta de ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței

Speciale la această ciorbă sunt perișoarele care se prepară din carne de porc proaspătă, amestecată cu șuncă afumată. În plus, se mai adaugă și puțină țelină răzuită, pentru gust și consistență.

Acrim ciorba cu suc de lămâie sau cu zeamă de murături. Dacă aveți timp, puteți prepara și tăițeii în casă – vedeți aici rețeta.

Iar dacă mai doriți astfel de ciorbe cu consistente și cu combinații interesante de ingrediente, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței.

Două boluri albe cu ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței, alături de un dovlecel, ceapă verde și pătrunjel verde

Gătește Ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței în două boluri albe

Ingrediente

  • Pentru perișoare:
  • 350 gr carne de porc tocată
  • 150 gr șuncă afumată
  • 1/4 țelină răzuită
  • 1/4 ceapă medie
  • 1 ou
  • sare și piper după gust.
  • Pentru supă:
  • 3 litri de apă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 2 morcovi
  • 200 gr tăiței
  • sare și piper
  • suc de lămâie după gust
  • pătrunjel verde și ceapă verde.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea perișoarelor. Punem carnea tocată într-un bol și adăugăm peste ea ceapa și țelina date pe răzătoare, șunca tocată în cuburi mici, un ou, sare și piper. Amestecăm bine ingredientele până când obținem o compoziție compactă. Formăm perișoarele și le lăsăm deoparte.

Între timp, tocăm în cuburi toate legumele. Punem o cratiță cu uleiul la încins și călim ușor mai întâi ceapa cu morcovii. Apoi adăugăm țelina și dovleceii și amestecăm bine ingredientele timp de 5-6 minute, pentru a-și degaja aromele. Adăugăm apa fierbinte și lăsăm legumele să fiarbă 10-15 minute, apoi adăugăm tăițeii și perișoarele.

Lăsăm delicioasa ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței să fiarbă până când perișoarele se vor ridica la suprafață. Înlăturăm spuma care se formează și potrivim gustul cu sare și piper.

La final de fierbere sau în timpul servirii adăugăm și suc de lămâie, după gust. Servim ciorba fierbinte, presărată cu pătrunjel verde.

Spor și poftă bună!