Perișoare de pui în sos bechamel

Perișoare de pui în sos bechamel

45 min

mediu

6 portii

Pentru că pieptul de pui face parte dintre preferințele noastre în materie de carne, de data aceasta am pregătit rețeta Perișoare de pui în sos bechamel.

Sosul bechamel a ieșit tare gustos, cu foarte puțină făină adăugată și cu multă nucșoară.

Am adăugat și cremă de brânză cu verdeață și mult parmezan și i-au dat un gust demențial.

Tot din piept de pui mai pregătim și chifteluțe la cuptor – Vedeți Rețeta Aici!

Dar mai găsiți pe blog și un colaj de Rețete cu carne de pui, pentru toate gusturile.

Perișoare de pui în sos bechamel

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui dezosat și fără piele
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 2 linguri de orez
  • 500 ml apă
  • 1 lingură legume uscate
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 50 gr unt
  • 1 lingură făină
  • 200 ml smântână de gătit
  • 140 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 50 gr parmezan răzuit
  • 1 linguriță nucșoară
  • 2 căței de usturoi
  • 1 vârf de linguriță piper alb
  • câteva fire de mărar verde

Mod de preparare

Cum preparăm Perișoare de pui în sos bechamel.

Punem un vas cu apa la fiert.

Între timp, tocăm carnea, tocăm ceapa și clătim bine orezul. Apoi le amestecăm, adăugăm și un ou, puțină sare și puțin piper.

Când apa începe să fiarbă, adăugăm 1/2 linguriță de sare grunjoasă și legumele uscate.

Formăm perișoarele și le scufundăm în apa care fierbe. Adăugăm și o foaie de dafin și lăsăm perișoarele să fiarbă până se ridică la suprafață.

Verificăm dacă sunt fierte și le scoatem într-o sită.

Pentru sosul bechamel, punem untul la topit și adăugăm un cățel de usturoi strivit. Lăsăm usturoiul doar până se topește untul, apoi îl îndepărtăm și adăugăm făina. Amestecăm intens, până când făina absoarbe tot untul topit.

Adăugăm, treptat, supa de la perișoare și amestecăm continuu pentru omogenizare.

Când am terminat cu supa, adăugăm smântâna lichidă și crema de brânză.

Amestecăm până se omogenizează sosul, apoi adăugăm un cățel de usturoi răzuit fin, nucșoara și piperul alb.

După 2-3 minute, adăugăm parmezanul răzuit și scufundăm perișoarele de pui în sosul bechamel.

Le lăsăm să mai fiarbă împreună cu sosul 5 minute, timp în care adăugăm mărarul verde, tocat și potrivim gustul cu ce mai trebuie.

Sunt chiar delicioase perișoarele de pui în sos bechamel și foarte sățioase, destul de calorice, dar merită preparate din când în când!

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare