Gătește Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 pui fraged de curte
- 3 l apă
- 2 buc. ceapă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- Sare și piper
- 1 foaie de dafin
- 50 gr orez
- 2 gălbenușuri de ouă medii
- sucul de la 2 lămâi
- 200 gr smântână cu 20% grăsime
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1/2 legătură de mărar
Mod de preparare
Carnea de pui se porționează în bucăți mai mici, se spală și se pune la fiert.
Se curăță legumele și se toacă mărunt.
Când carnea începe să se pătrundă bine, înlăturăm spuma care se formează deasupra și adăugăm legumele tocate. Adăugăm și foaia de dafin și lăsăm ciorba să fiarbă la foc mic spre mediu, semi-acoperită.
Foaia de dafin se va îndepărta după 10-12 minute, pentru a nu deveni amară.
Când și legumele și carnea sunt pătrunse, adăugăm orezul.
Amestecăm gălbenușurile cu sucul de lămâie și smântâna și diluăm amestecul cu supă fierbinte, turnând treptat din supă și amestecând rapid pentru omogenizare.
Când orezul este bine hidratat, turnăm acest amestec în ciorbă, în fir subțire, amestecând intens în ciorbă.
Mai fierbem gustoasa ciorbă de pui a la grec pentru maxim 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper. Înainte de stingerea focului, adăugăm mărar tocat mărunt, iar după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Spor și poftă bună!
COMENTARII