Gătește Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente
Ingrediente
- 500 gr de ciuperci champignon de mărime medie
- sare și piper, după gust
- 3 ouă de mărime medie
- 200 gr de făină
- 200 gr de pesmet
- 1/2 linguriță cu pudră de nucșoară
- 1/2 linguriță cu boia de ardei dulce
- 1 vârf de linguriță cu fulgi de chili
- 1/4 linguriță cu boabe de muștar
- 1/4 linguriță cu semințe de mărar
- 1-2 cuișoare
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ciupercilor pe care le ștergem bine pe pălării cu prosoape de hârtie umezite. Le tăiem codițele la nivelul pălăriilor, apoi presărăm sare peste ciuperci, pe toate părțile. Le lăsăm 10-15 minute să se deshidrateze ușor. Sarea le va ajuta să elimine din apă și le va înmuia ușor. Apoi, așa umezite le trecem prin făina cernută într-un bol.
Într-un alt bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Iar în al treilea bol, amestecăm pesmetul cu condimentele măcinate.
Ciupercile pudrate cu făină le trecem prin compoziția de ouă, apoi le tăvălim bine prin amestecul de pesmet cu condimente.
Le prăjim în ulei încins până când se rumenesc frumos pe toate părțile.
Amestecul de condimente îl puteți face după propriul gust.
Iar dacă nu le doriți prăjite în ulei, puteți prepara ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente și la cuptor.
Spor și poftă bună!
COMENTARII