Mâncăruri cu carne

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval

Dacă vă place carnea de porc și sunteți în căutare de rețete cu combinații interesante de ingrediente, încercați rețeta de ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval.

Este o ruladă care merită preparată și cu ocazia sărbătorilor de iarnă sau pentru evenimente deosebite. Ciupercile fac echipă excelentă cu carnea, iar cașcavalul este ca o punte de legătură între ele.

Iar dacă mai îmbrăcăm rulada și în felii subțiri de șuncă, va fi și gustoasă și spectaculoasă.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de rulouri de porc cu ciuperci în sos de vin alb. Este minunată și această rețetă, mai ales că puteți face ruloul exact cât o porție.

Iar una dintre rețetele interesante de ruladă pe care o mai prepara la evenimente deosebite este rețeta de ruladă de porc cu cașcaval și legume. Puteți adăuga mai multe legume de culori diferite, pentru un aspect spectaculos al ruladei secționate.

Cum se prepară rețeta de ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval

Pentru rețeta de față important este să alegem o bucată de carne macră, cum ar fi mușchiulețul, pulpa sau cotletul. Ciupercile le putem prepara la tigaie cu usturoi, sau putem folosi ciuperci conservate. Iar cașcavalul va uni foarte bine umplutura din interiorul cărnii pentru a putea felia rulada frumos. Feliile de bacon vor arăta spectaculos rumenite de jur împrejurul ruladei. Preparați-o și voi și vă veți bucura de o friptură deosebită, iar garnitura o alegeți după preferințe.

Și dacă doriți să experimentați mai multe preparate din carne de porc, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval.

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval în felii de bacon, pe un platou alb cu cartofi, broccoli și roșii

Gătește Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

10-12

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval în felii de bacon, pe un platou alb cu cartofi, broccoli și roșii

Ingrediente

  • Pentru ruladă:
  • 1 mușchiuleț de porc
  • sare după gust
  • 1 linguriță cu condimente pentru carne de porc
  • 30 ml ulei
  • 450 gr ciuperci conservate
  • 2-3 căței de usturoi
  • 150 gr de cașcaval feliat
  • 300 gr de bacon feliat subțire
  • Pentru servit:
  • cartofi
  • broccoli
  • roșii

Mod de preparare

Pregătim rulada.

Punem mușchiulețul de porc pe blatul de lucru și îl secționăm pe jumătate, dar fără a-l străpunge de tot. Formăm din el o foaie pe care să o putem rula ulterior cu ciupercile și cașcavalul în interior.

Așezăm o tavă peste mușchiuleț și îl presăm ușor să se aplatizeze. Apoi ungem mușchiulețul cu ulei și presărăm sarea și condimentele peste el. Așezăm ciupercile din conservă bine scurse și amestecate cu rondele de usturoi. Peste ciuperci așezăm felii subțiri de cașcaval.

Apoi rulăm carnea cu ciupercile și cașcavalul în interior și îmbrăcăm rulada în felii subțiri de bacon.

Punem rulada într-o tavă cu hârtie de copt. Înfășurăm rulada în hârtie de copt și o acoperim cu o folie de aluminiu.

Dăm vasul la cuptor și preparăm rulada la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute acoperită. Apoi o mai preparăm pentru 15-20 de minute și descoperită, pentru a se rumeni frumos feliile de bacon.

Pentru garnitură preparăm cartofi la cuptor cu unt și broccoli, sau ce garnitură preferă fiecare.

Spor și poftă bună!