Dulciuri

CLAFOUTIS CU CIRESE

Clafoutis cu cirese,un desert de origine franceza,simplu de facut si extrem de bun,tocmai potrivit pentru aceasta perioada ,a cireselor,evident.Bineinteles puteti alege o varietate mare de fructe,precum capsunele,murele,prune,piersici,in functie de gusturile fiecaruia.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 400 g cirese
  • 3 oua mari
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • 100 g zahar
  • 90 g faina
  • un praf de sare
  • un cubulet de unt pentru uns forma
  • zahar pudra vanilat pentru decor

[/ingredients]

Mod de preparare clafoutis cu cirese
Spalam ciresele,le curatam de codite si le scoatem samburii. Ungem cu unt o forma cu diametrul de 25 de cm si asezam ciresele.

Ouale le batem cu zaharul si extracul de vanilie pana la dizolvarea cristalelor de zahar.Adaugam laptele si sarea,amestecam pentru omogenizare apoi incorporam faina cernuta.

Turnam aceasta compozitie peste cirese si punem la cuptorul preincalzit  35-40 de minute la 180 °C.

Cand s-a racit complet,portionam si  presaram zahar pudra vanilat din belsug.Pofta buna!
sursa

clafoutis cu cirese