CLAFOUTIS CU CIRESE

Clafoutis cu cirese,un desert de origine franceza,simplu de facut si extrem de bun,tocmai potrivit pentru aceasta perioada ,a cireselor,evident.Bineinteles puteti alege o varietate mare de fructe,precum capsunele,murele,prune,piersici,in functie de gusturile fiecaruia.

Ingrediente

  • 400 g cirese
  • 3 oua mari
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • 100 g zahar
  • 90 g faina
  • un praf de sare
  • un cubulet de unt pentru uns forma
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare clafoutis cu cirese
Spalam ciresele,le curatam de codite si le scoatem samburii. Ungem cu unt o forma cu diametrul de 25 de cm si asezam ciresele.

Ouale le batem cu zaharul si extracul de vanilie pana la dizolvarea cristalelor de zahar.Adaugam laptele si sarea,amestecam pentru omogenizare apoi incorporam faina cernuta.

Turnam aceasta compozitie peste cirese si punem la cuptorul preincalzit  35-40 de minute la 180 °C.

Cand s-a racit complet,portionam si  presaram zahar pudra vanilat din belsug.Pofta buna!
sursa

clafoutis cu cirese
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

24 comentarii la “CLAFOUTIS CU CIRESE”

  1. Arata super delicios! Aveam si eu pe lista un clafoutis dar n-am reusit inca sa-l fac. Vazand pozele tale am un motiv in plus …ca mi-e pofta 🙂

    1. As zice ca mai spre budinca datorita fainii din compozitie.
      Am facut asta iarna cu capsune din dulceata dar nu m-a dat pe spate,era prea dulce.Fructele proaspete ii dau un gust usor acrisor ,asadar eu as opta pentru fructe proaspete. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.