Aperitive
Colțunași umpluți cu brânză și dovlecel
Pentru că ne place mult combinația de brânză cu dovlecel, de data aceasta am pregătit o rețetă de Colțunași umpluți cu brânză și dovlecel.
Au fost tare gustoși, mai ales serviți ușor calzi, cu ketchup, dar sunt tare buni și reci și pot constitui baza pachetelor de a doua zi.
Rețeta este simplă: aluat fraged cu unt, iar pentru umplutură se pot folosi mai multe tipuri de brânzeturi, după preferințele fiecăruia.
Găsiți pe blog mai multe rețete cu dovlecei:
Rețeta Muffins cu dovlecei si branza
Rețeta Clătite aperitiv cu dovlecel și brânză
Rețeta Colțunași umpluți cu brânză și dovlecel – Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 ou
- 125 gr unt
- 100 ml apă rece
- aproximativ 350 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu sare
- Pentru umplut:
- 1 dovlecel mic, răzuit
- 100 gr brânză telemea, sărată
- 200 gr brânză de vaci, proaspătă
- 1 cubuleț de unt
- 1/2 linguriță de ulei
- 2-3 felii de gogoșari în oțet
- câteva fire de mărar verde
- 2-3 frunze de busuioc
- 1 cățel de usturoi
Rețeta Colțunași umpluți cu brânză și dovlecel – Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru colțunași.
Cernem făina într-un vas, presărăm sare peste ea și adăugăm la mijloc oul și untul rece, tăiat în bucăți mici.
Amestecăm rapid toate ingredientele, turnând și apa rece, treptat. Vom obține un aluat nu foarte ferm, pe care îl acoperim cu folie și îl dăm la rece pentru 30-40 de minute.
Între timp ne ocupăm de umplutură.
Topim untul în puțin ulei și adăugăm 1 cățel de usturoi tăiat rondele și câteva frunze de busuioc, rupte.
Amestecăm puțin să-și degaje aromele și adăugăm dovlecelul răzuit și bine scurs de lichid.
Lăsăm dovlecelul pe foc doar să se pătrundă ușor și să împrumute arome de busuioc și usturoi. Când se răcește, îl amestecăm cu brânzeturile sfărâmate, feliile de gogoșari tăiate în cuburi mici și mărarul tocat. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm și puțină sare.
Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem într-o foaie de 4-5 mm grosime. Îl decupăm în dreptunghiuri, sau pătrate și punem decupajele în forme speciale pentru colțunași. Adăugăm câte o lingură de umplutură și formăm colțunașii.
Îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu ou bătut și presărăm chimen peste unii și susan peste ceilalți.
Coacem colțunașii pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, nu înainte de a preîncălzi cuptorul.
Îi lăsăm să se tempereze și îi putem servi simpli, cu ketchup, sau cu diverse sosuri.
Să vă fie de folos!
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
COMENTARII