Aperitive

CHEC CU DOVLECEI

Reteta aceasta de chec cu dovlecei trebuie s-o incercati macar o data, bineinteles daca iubiti dovleceii .

Acest chec cu dovlecei are o consistenta cremoasa de la crema de branza din compozitie si un gust accentuat de parmezan.Eu il ador si il fac de multe ori vara cand am dovlecei din belsug.

 

Ingrediente

  • 350 g dovlecei (2 bucati)
  • 1 salota (sau o ceapa mica )
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 200 g cremade branza tip Philadelphia
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • piper
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de pesmet
  • 200 g faina
  • 100 g dovecel (o bucata mica ) si 20 g parmezan pentru decor

 

Mod de preparare chec cu dovlecei

Spalam si uscam dovleceii s-i dam pe razatoarea mare.Nu este nevoie sa-i stoarcem de lichidul format,compozitia obtinuta va fi perfecta.
Ii punem intr-un bol si adaugam ceapa tocata fin,ouale,uleiul,crema de branza,sarea,piper dupa gust.Amestecam bine ,apoi incorporam pesmetul si faina cernuta inpreuna cu praful de copt.
Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o forma de chec mai mare. Deasupra asezam feliute din dovlecelul de decor si presaram parmezanul ras deasupra feliutelor.
Coacem checul cu dovlecei pentru 45 de minute la 180 °C. Este bun si cald dar eu il prefer rece.Pofta buna!
eto-e-zucchine-0431