Gătește Compot de rubarbă cu căpșuni
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 500 g de rubarbă curățată și tăiată în bucăți mici
- 300 gr căpșuni
- 2 litri de apă
- 300 gr zahăr (sau după gust)
- sucul de la o lămâie
- coaja rasă de la o lămâie (opțional)
- 1 baton de scorțișoară (opțional).
Mod de preparare
Mai întâi vom pregăti ingredientele.
Spălăm bine rubarba, o curățăm de coaja fibroasă și o tăiem în bucăți cam de dimensiunea căpșunilor. Spălăm și căpșunile, le îndepărtăm frunzele și codițele și le lăsăm întregi.
Punem apa într-o oală mare și adăugăm zahărul. Amestecăm bine până când zahărul se dizolvă complet. Opțional, adăugăm coaja de lămâie și batonul de scorțișoară în oală.
După ce apa a început să fiarbă și zahărul s-a dizolvat complet, adăugăm bucățile de rubarbă în oală. Reducem intensitatea focului la minim și lăsăm rubarba să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, până când începe să se pătrundă.
După ce rubarba a fiert timp de 5 minute, adăugăm căpșunile în oală. Le fierbem și pe acestea încă 5-7 minute sau până când căpșunile sunt moi, dar încă au o textură ușor crocantă.
Stingem focul, adăugăm sucul de lămâie și punem deliciosul compot de rubarbă cu căpșuni în borcane sterilizate. Închidem capacele ermetic, acoperim borcanele cu o pătură și lăsăm compotul să se răcească lent.
Apoi îl vom transfera în cămară.
COMENTARII