Gătește Conopidă pane de post. Rețetă simplă
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru pregătirea conopidei:
- 1 conopidă de mărime medie
- apă și sare pentru fierbere
- 2 foi de dafin și câteva boabe de piper, opțional.
- Pentru aluatul de pane:
- 500 ml apă minerală
- 350-400 gr făină
- sare și piper
- 1/2 linguriță cu pudră de nucșoară, opțional
- 200 gr făină pentru pudrat conopida
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Mai întâi vom fierbe conopida pentru a fi pătrunsă când va fi preparată pane. Punem o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm o lingură rasă de sare și condimentele. Condimentele sunt opționale, putem fierbe conopida doar în apă cu sare.
Desfacem conopida în buchețele și îndepărtăm frunzele. Clătim buchețelele cu apă rece, apoi le scufundăm în oala cu apă de pe foc, după ce aceasta a atins punctul de fierbere. Lăsăm buchețelele de conopidă să fiarbă 5 minute, apoi le scurgem și le trecem prin apă rece, pentru a opri procesul termic.
Nu este necesar ca buchețelele de conopidă să fie pătrunse definitiv pentru că vor mai trece printr-un proces termic în timpul preparării sub formă pane.
Pentru compoziția de pane amestecăm făina cu sarea, piperul și nucșoara și adăugăm treptat apa rece. Omogenizăm bine amestecul.
Pentru a prepara conopidă pane de post, punem 250 ml de ulei într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță și îl lăsăm la încins. Punem făină într-un bol și trecem buchețelele de conopidă prin ea, apoi le scufundăm în compoziția de mai sus. Le amestecăm bine prin compoziția de făină, pentru a fi acoperite bine cu aceasta. Apoi le prăjim în uleiul încins, la foc de intensitate medie spre mare.
Le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a se scurge uleiul de pe ele.
Putem servi buchețelele de conopidă pane de post calde sau reci, după preferințe.
Spor și poftă bună!
COMENTARII