Rețete de post

Conopidă pane de post. Rețetă simplă

Pentru una dintre gustările zilei, rețeta de conopidă pane de post, este chiar ideală. Este simplă, conține ingrediente puține și se prepară ușor.

Conopida este una dintre legumele noastre preferate, de toamnă. Ne place s-o gătim în diferite moduri, iar asezonată cu condimentele potrivite este chiar delicioasă.

Conopida are un conținut bogat în nutrienți.  Poate fi inclusă cu succes în diferite preparate culinare. Rețetele cu conopidă sunt foarte versatile, mai ales, datorită formei ei. O putem prepara la cuptor sau la tigaie, întreagă sau feliată. O putem prepara fiartă, inclusă în supe și ciorbe, dar o putem include și în mâncăruri scăzute.

Dar cel mai popular mod de a folosi conopida este prin murare. Conopida murată place tuturor, mai ales în murăturile asortate unde aceasta împrumută culori de la celelalte legume adăugate.  Vedeți aici și rețeta de conopida cu sfeclă roșie pentru iarnă. Este preparată în saramură și este mai sănătoasă.

Una dintre rețetele cu conopidă, pe care o preparăm mai des este cea de conopidă întreagă la cuptor. Iese foarte gustoasă preparată în acest mod. Și nu necesită fierbere înainte de prepararea la cuptor. O putem găti atât în varianta de post cât și de frupt.

O altă rețetă cu conopidă pe care o preparăm în cel mai simplu mod este rețeta de friptură de conopidă la cuptor. Preparată în acest mod conopida este gustoasă și merge servită cu sos de usturoi, sau un sos picant de roșii.

Cum preparăm rețeta de conopidă pane de post

Pentru a prepara conopida sub formă pane, aceasta necesită fierbere înainte, pentru a fi pătrunsă. În apa în care fierbem conopida putem adăuga diferite condimente, dacă dorim un gust deosebit.

Compoziția pentru pane se prepară precum aluatul de clătite, în varianta de post. Se poate folosi apă minerală, lapte de soia sau un alt lapte vegetal. Se mai poate folosi bere și multe alte lichide.

Asezonată cu diferite condimente atât în timpul fierberii, cât și în timpul prăjirii, conopida pane iese chiar foarte gustoasă. Poate fi servită cu sos de usturoi sau cu diferite alte sosuri picante. Poate fi inclusă sub această formă și în salate.

Vedeți aici și varianta clasică a rețetei de conopidă pane, preparată cu ouă în compoziție.

Și dacă vă mai interesează și alte rețete cu conopidă, găsiți pe blog o întreagă colecție de rețete. Doar tastați cuvântul ”conopidă” în caseta de căutare și le veți descoperi.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de conopidă pane de post.

Conopidă pane de post într-un bol cu prosoape de hârtie

Gătește Conopidă pane de post. Rețetă simplă

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

20

Conopidă pane de post pe o farfurie, o bucată de conopidă secționată

Ingrediente

  • Pentru pregătirea conopidei:
  • 1 conopidă de mărime medie
  • apă și sare pentru fierbere
  • 2 foi de dafin și câteva boabe de piper, opțional.
  • Pentru aluatul de pane:
  • 500 ml apă minerală
  • 350-400 gr făină
  • sare și piper
  • 1/2 linguriță cu pudră de nucșoară, opțional
  • 200 gr făină pentru pudrat conopida
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Mai întâi vom fierbe conopida pentru a fi pătrunsă când va fi preparată pane. Punem o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm o lingură rasă de sare și condimentele. Condimentele sunt opționale, putem fierbe conopida doar în apă cu sare.

Desfacem conopida în buchețele și îndepărtăm frunzele. Clătim buchețelele cu apă rece, apoi le scufundăm în oala cu apă de pe foc, după ce aceasta a atins punctul de fierbere. Lăsăm buchețelele de conopidă să fiarbă 5 minute, apoi le scurgem și le trecem prin apă rece, pentru a opri procesul termic.

Nu este necesar ca buchețelele de conopidă să fie pătrunse definitiv pentru că vor mai trece printr-un proces termic în timpul preparării sub formă pane.

Pentru compoziția de pane amestecăm făina cu sarea, piperul și nucșoara și adăugăm treptat apa rece. Omogenizăm bine amestecul.

Pentru a prepara conopidă pane de post, punem 250 ml de ulei într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță și îl lăsăm la încins. Punem făină într-un bol și trecem buchețelele de conopidă prin ea, apoi le scufundăm în compoziția de mai sus. Le amestecăm bine prin compoziția de făină, pentru a fi acoperite bine cu aceasta.  Apoi le prăjim în uleiul încins, la foc de intensitate medie spre mare.

Le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a se scurge uleiul de pe ele.

Putem servi buchețelele de conopidă pane de post calde sau reci, după preferințe.

Spor și poftă bună!