Garnituri / Legume

Friptură de conopidă la cuptor

Una dintre rețetele cu conopidă pe care le putem prepara în cel mai simplu mod este rețeta de friptură de conopidă la cuptor. Preparată în acest mod conopida este gustoasă și merge servită cu sos de usturoi, sau un sos picant de roșii.

Noi folosim un sos de roșii pe care îl preparăm special pentru astfel de rețete. Vedeți aici rețeta de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi.

O altă rețetă simplă și rapidă cu conopidă, pe care o adorăm, este rețeta de conopidă pane. Preparată în acest mod, este îndrăgită chiar și de cei mici.  Este, de fapt, rețeta cu care începem de fiecare dată sezonul conopidei.

Conopida mai este gustoasă și murată. Nu lipsește din murăturile asortate, dar cel mai mult ne place murată cu sfeclă roșie. Sfecla influențează atât gustul conopidei cât și culoarea.

Vedeți aici rețeta de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă.

Cum se prepară rețeta de friptură de conopidă la cuptor

 

Rețeta de față este una dintre cele mai simple rețete pe care o putem prepara din conopidă. Conopida se taie în felii grosiere, ca și carnea pentru friptură. Se condimentează după bunul plac și se dă la cuptor până când se pătrunde ușor la interior, iar exteriorul este frumos rumenit.

Iar mai simplă decât această variantă este rețeta de conopidă întreagă la cuptor.

Dar, găsiți mai multe rețete cu conopidă pe blog, de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”conopidă” în caseta de căutare și le veți descoperi.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de friptură de conopidă la cuptor.

Friptură de conopidă la cuptor, glazurată cu sos de roșii

Gătește Friptură de conopidă la cuptor

Timp de preparare

30 min

Porții

8

Friptură de conopidă la cuptor, glazurată cu sos de roșii

Ingrediente

  • 1 căpățână de conopidă
  • sare și piper
  • suc de lămâie
  • ulei de floarea soarelui și unt
  • nucșoară
  • usturoi
  • cimbru
  • boia de ardei iute și dulce
  • pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Începem cu pregătirea conopidei pe care o curățăm de frunze și îi tăiem cotorul. Apoi o tăiem în felii grosiere de 1,5 – 2 cm.

Stropim feliile de conopidă cu suc de lămâie proaspăt stors și puțin ulei. Apoi presărăm condimentele și lăsăm feliile de conopidă la odihnit 30 de minute la frigider, într-o caserolă cu capac.

Apoi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius. Așezăm feliile de conopidă într-o tavă de cuptor. Le mai stropim cu ulei. Adăugăm în tavă și crenguțe de cimbru, frunze de pătrunjel și căței de usturoi.

Preparăm delicioasa friptură de conopidă la cuptor pentru 30 de minute. În ultimele 10 minute întoarcem feliile de conopidă pe partea cealaltă și adăugăm peste ele un cub mic de unt.

Servim friptura de conopidă cu sos picant de roșii sau un mujdei clasic de usturoi. Pentru un plus de prospețime mai presărăm și frunze proaspete de pătrunjel verde peste friptura de conopidă.

Spor și poftă bună!