Gătește Cornulețe cu brânză și caise deshidratate
Timp de preparare
20
Nivel
mediu
Porții
36
Ingrediente
- Pentru aluatul de cornulețe:
- 200 gr de unt cu 82% grăsime
- 2 gălbenușuri
- 150 gr de smântână acră cu 24% grăsime
- 500 gr de făină
- un praf de sare
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- Pentru umplutură:
- 500 gr de brânză proaspătă de vaci
- 150 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 100 gr de caise deshidratate
- 1/4 linguriță de sare
- 2 albușuri
- 1 lingură de griș
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului fraged pentru cornulețe.
Punem într-un bol făina, sarea și untul rece. Frământăm cu vârful degetelor până când obținem o compoziție nisipoasă. Adăugăm gălbenușurile și smântâna și frământăm în continuare aluatul până când devine compact. Acoperim aluatul cu un bol de sticlă și îl lăsăm la odihnit 15 minute, timp în care pregătim compoziția pentru umplutură.
Amestecăm brânza proaspătă cu zahărul pudră și sarea, apoi adăugăm cele două albușuri și caisele deshidratate, tăiate în bucăți mai mici. Dacă este suculentă brânza, adăugăm și o lingură de griș.
După ce aluatul s-a odihnit, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Împărțim aluatul în 4 bucăți pe care le modelăm sub formă de mingiuțe. Întindem fiecare bucată de aluat pe masa presărată cu făină în câte o foaie circulară. Decupăm fiecare foaie de aluat în 8 triunghiuri. La baza triunghiurilor punem câte o linguriță din compoziția de brânză și le rulăm către vârf.
Așezăm cornulețele în tava acoperită cu hârtie de copt și le punem la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute. Nu rumenim cornulețele în exces pentru că aluatul se va coace într-un timp destul de scurt.
Presărăm zahăr pudră peste delicioasele cornulețe cu brânză și caise deshidratate și le savurăm cu poftă alături de cei dragi.
COMENTARII