Gătește Cornulețe de post cu cremă de nuci
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
75
Ingrediente
- Pentru aluat de cornulețe de post:
- 600 gr făină;
- 250 gr apă minerală;
- 125 gr ulei de floarea soarelui;
- 1 linguriță cu praf de copt;
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu;
- 1 lingură de zahăr;
- 1 linguriță de oțet;
- 1 vârf de linguriță cu sare.
- Pentru umplutură:
- 300 gr miez de nucă;
- 2 lingurițe pudră de scorțișoară;
- 100 gr zahăr brun;
- 100 ml apă;
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului fragede de cornulețe mai întâi trecem făina prin sită, într-un bol și o amestecăm cu praful de copt, zahărul și sarea. Bicarbonatul îl stingem în oțet și îl adăugăm peste amestecul de ingrediente. Turnăm treptat din apa minerală, alternând cu ulei în timp ce amestecăm intens ingredientele. Vom obține un aluat ușor ferm pe care îl împachetăm într-o folie de prospețime și îl lăsăm la odihnit 30 de minute.
Între timp, pregătim compoziția pentru umplutură. Măcinăm nucile bine curățate și le amestecăm într-un bol cu scorțișoara. Amestecăm apa cu zahărul într-un vas și punem vasul pe foc. Fierbem un sirop consistent pe care îl turnăm fierbinte peste nuci. Amestecăm bine nucile cu siropul, apoi acoperim bolul și le lăsăm să se răcească. Nucile se vor hidrata și se vor transforma într-o compoziție cremoasă.
Când aluatul s-a odihnit suficient, iar crema de nuci este răcită, pornim cuptorul la 180 de grade celsius.
Întindem aluatul în foi de 4-5 mm grosime pe care le decupăm în forme pătrate, micuțe. Luăm câte un pătrat în mână și punem peste el cu o linguriță din crema de nuci. Rulăm aluatul peste cremă, pe diagonală și așezăm cornulețele astfel formate în tava tapetată cu hârtie de copt. Jumătate din cornulețe le asamblăm în mod clasic, jumătate în forme de potcoave, îndoindu-le ușor de la jumătate.
Coacem cornulețele pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.
Le trecem prin zahăr pudră fierbinți și le așezăm pe platouri.
Sunt absolut delicioase umplute cu cremă de nuci și scorțișoară!
COMENTARII