Gătește Cornulețe umplute cu prune uscate
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
60

Ingrediente
- 200 gr de unt cu 82% grăsime
- 1 ou
- 150 gr de smântână acră cu 24% grăsime
- 500 gr de făină
- un praf de sare
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 100 gr zahăr cu granulație mai mare
- 1 kg prune uscate fără sâmburi.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului fraged pentru cornulețe.
Trecem făina prin sită într-un bol și adăugăm peste ea sarea și untul rece. Frământăm cu vârful degetelor până când obținem o compoziție nisipoasă. Adăugăm oul și smântâna și frământăm în continuare aluatul până când devine compact. Acoperim aluatul cu un bol de sticlă și îl lăsăm la odihnit 15 minute. În acest interval de timp pregătim prunele, pe care le clătim cu apă caldă și le lăsăm la scurs. Dacă sunt de dimensiuni mai mari, le tăiem cu un cuțit în bucăți mai mici.
După ce aluatul s-a odihnit, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Împărțim aluatul în 4 bucăți pe care le modelăm sub formă de biluțe. Întindem fiecare bucată de aluat pe masa presărată cu făină în câte o foaie circulară. Decupăm fiecare foaie de aluat în 8 triunghiuri. La baza triunghiurilor punem câte o prună deshidratată sau o jumătate de prună și le rulăm de la baza cu prună către vârf.
Așezăm cornulețele în tava acoperită cu hârtie de copt. Cu o pensulă le ungem cu puțină apă și presărăm zahăr cu granulație mai mare peste ele. Punem tava în cuptor și coacem delicioasele cornulețe umplute cu prune uscate pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, le transferăm pe platouri de servire sau le depozităm în cutii cu capace.Le putem păstra la loc răcoros până la 2 săptămâni.
Sunt absolut delicioase
COMENTARII