CORNURI PUFOASE CU BRANZA SI PATRUNJEL
60 min
mediu
16 portii
Cu ceva timp in urma,in postarile Retete fel de fel de la prieteni ,va povesteam de acei oameni minunati pe care facebook-ul mi i-a scos in cale.
Meryem este una dintre ele ,o fata talentata cu maini de aur care imparte cu bucurie retetele ei oricui are vointa sa gateasca.
Ea este responsabila pentru reteta de fata,care la origini se numeste katmer pogaca -placintele in straturi,pe care v-o recomand din toata inima pentru ca este absolut grozava.
- 520-550 g faina
- 20 g drojdie proaspata
- 250 ml lapte cald
- 100 ml ulei
- 1 ou (albusul se pune in aluat iar galbenusul il pastram deoparte pentru uns )
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 250 g branza
- 4-5 linguri de patrunjel proaspat
Punem cornurile obtinute in tavi acoperite cu hartie de copt si le lasam sa creasca 15-20 de minute.Le ungem cu galbenusul ramas (eventual amestecat cu 2-3 linguri de lapte ),evitand pe cat posibil partile unde au fost taiate.Daca vreti ,presarati peste ele seminte de mac sau susan.
Coacem cornurile 25-30 de minute la 200 °C,pana se rumenesc frumos.Pofta buna !
Ce fain e aluatul! Ce-mi plac aluaturile astea care se desfac așa în multe foi!
Este foarte bun,pe cuvant !Si e super pentru ca poate fi folosit atat pentru umpluturi dulci,cat si pentru sarate. :*
Vai, cıt de frumoase ti-au ieşit, İuliana ! Şi ce fain se vad straturile ! Eu vreau sa le ıncerc ın varianta dulce. Mi-a facut pofta Elena. 🙂 Ma bucur tare mult ca ti-au placut. Nici nu se putea sa iasa altceva din mınutele tale pricepute. 🙂
Multumesc,Meryem ! Si eu vreau,cu magiun de prune cred ca merg de minune.Da,tuturor ne-au placut si aluatul e grozav,il vad in multe combinatii.
Multmesc inca o data,te pup ! :*
Ce frumoase sunt! Si bune, bineinteles!
Multumesc ,Maria ! :*
De cate ori intru la tine pe blog imi vine o pofta nestavilita de gatit.Asa simplu si la obiect explici incat si- o nepriceputa ca mine face miracole.Multumesc pentru toate retetele pe care ni le oferi si pentru pozele frumoase .
Sa te tina D-zeu sanatoasa sa imparti retetele tale faine cu noi multi ani de aici inainte.
Din suflet,Lidia !
Lidia,comentariul tau mi-a umplut sufletul de bucurie.Daca,prin postarile mele ,reusesc sa transmit si sa influentez asa cititrii mei,inseamna ca mi-am atins scopul.
Multumesc frumos pentru mesaj ! 🙂
Ce interesant s-a copt aluatul si arata perfect. Bravo Flory!
Multumesc ! 🙂
Sunt foarte bune ! Cu jumatate de ora in urma le-am scos din cuptor..
Multumesc,pentru reteta si pentru rabdarea de a explica pas cu pas.
Cu drag,Nicoleta.
Ma bucur ca le-ai incercat si ca ti-au placut,Nicoleta .Multumesc si eu.
Cu drag ,Flory .
Tocmai ce le-am bagat la cuptor.doar ca eu am folosit ca si umplutura cascaval si putina slaninuta,doua cubulete?si deasupra am preserat cu susan.abia ast sa vad rezultatul si sa le devorez.multumim pt retetele simple si delicioase pe care le postati.
Flori, eu sper sa-ti placa. sunt minunate cornurile astea, indiferent de umplutura. Te pup cu drag!
Da.au iesit foarte bune.mi-au placut mult si sotului meu la fel,a fost innebunit dupa aluat.s-au evaporat imediat cornurile.va pup si o zi frumoasa sa aveti?
Ma bucur mult. Asa se intampla si la mine, azi le fac, maine nu mai am 😀 . La fel si tie! :*