Aluaturi dulci
Coronite cu aluat rasucit
Acum ceva timp ,o fata draguta si priceputa impartasea cu noi reteta acestor coronite cu aluat rasucit .Era inevitabil sa nu le testez pentru ca aratau foarte bine,mi-a placut mult procedeul de fabricatie 😀 si,nu in ultimul rand pentru ca sunt mare iubitoare de aluaturi.
Rezultatul a fost cel pe care il asteptam,au iesit pufoase si foarte,foarte bune.Le-am servit alaturi de o ceasca mare cu lapte,mi-au placut insa si cu gem deasupra,dar nici simple nu sunt de lasat.
Asa ca,daca va surade si voua ideea,incercati-le!
Ingrediente:
- 300 ml lapte cald
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata)
- 9 linguri ulei de masline
- 2 oua (unul il folosim la uns,amestecat cu 2 linguri de iaurt sau lapte)
- 1 lingura si jumatate de zahar
- 1 lingurita de sare
- 125 g unt moale
- 550 g faina
- susan
Mod de preparare pentru reteta coronite cu aluat rasucit
Apoi acoperim castronul si lasam aluatul la crescut in jur de 40 de minute.
Cand aluatul e gata de modelat il impartim in 12 bilute aproximativ egale.
Luam cate o bila si o intindem cu sucitorul,dandu-i forma de oval mai lunguiet.Ungem ovalul cu unt moale si il taiem in multe fasii.,apoi rulam si incolacim snurul obtinut,lipind capetele dedesupt.
Coronitele obtinute le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt si le mai lasam sa cresca vreo 15 minute .Apoi le ungem cu oul batut amestecat cu o lingura doua de iaurt sau lapte si presaram susan deasupra.
Coacem 25-30 de minute la 180°C.Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII