Mâncăruri cu carne

Cotlete de porc aromate la cuptor

Rețeta de cotlete de porc aromate la cuptor este perfectă pentru masa de Crăciun, dar și pentru alte evenimente deosebite.

Probabil fiecare gospodină este în căutarea unei rețete perfecte de friptură pentru mese speciale, alături de cei dragi. Noi încă nu ne-am decis care este friptura preferată, pentru că ne plac mai multe rețete. Ne plac coastele de porc dulci-picante, preparate la cuptor.

Ne place și mușchiulețul de porc împănat cu usturoi, dar ne place și friptura de porc asortată la cuptor

Sunt doar câteva exemple dintre variatele rețete de fripturi cu carne de porc pe care le adorăm. Printre acestea se numără și rețeta de față cu cotlete de porc.

Orice friptură iese delicioasă atunci când carnea trece și printr-un proces de marinare înainte de preparare. Pentru marinadă, de obicei alege fiecare condimentele preferate. Noi mergem mai mult pe clasic, optând pentru o combinație între usturoi, ardei iute, boia de ardei dulce și afumată, rozmarin sau cimbru și nelipsitul piper.

Cum procedăm pentru rețeta de cotlete de porc aromate la cuptor

Porționăm cotletele cu osul din dotare exact pe acolo pe unde poate pătrunde cuțitul. Le ungem cu marinada pregătită și le punem la rece, acoperite cu folie, pentru câteva ore bune, sau de pe o zi pe alta. Apoi le ștergem bine de ingredientele de la marinadă și le rumenim frumos pe o tigaie grill, sau simplă. Le rumenim doar până când carnea este sigilată. Continuăm prepararea lor la cuptor până când sunt pătrunse în interior.

Ies tare gustoase, fragede la interior și aromate atât cât trebuie.

Dacă și voi căutați rețeta ideală de friptură, găsiți pe blog mai multe rețete din toate tipurile de carne.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cotlete de porc aromate la cuptor.

Cotlete de porc aromate la cuptor, așezate pe un suport de lemn, alături de condimente

Gătește Cotlete de porc aromate la cuptor

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

3

Cotlete de porc aromate la cuptor, așezate pe un suport de lemn, alături de condimente

Ingrediente

  • 3 buc. cotlet cu os
  • Pentru marinadă:
  • 3 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 1 linguriță cu amestec de boia dulce, boia afumată și fulgi de chili
  • sare și piper
  • 1 lingură ulei
  • 1-2 crenguțe de rozmarin
  • Pentru preparat la cuptor:
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ardei iuți
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare și piper
  • crenguțe de rozmarin
  • câteva roșii

Mod de preparare

Mai întâi pregătim cotletele de porc pe care le porționăm și ingredientele pentru marinadă.

Curățăm usturoiul, îl pisăm ca pentru mujdei și îl amestecăm cu sare, piper, boia de ardei și 1-2 linguri de apă. Cu acest amestec glazurăm bucățile de carne pe ambele părți și le punem într-o pungă. Adăugăm și 2 crenguțe de rozmarin și punem punga la rece pentru cel puțin 4 ore.

După acest interval, ștergem cotletele de porc de marinada de pe ele și le rumenim pe ambele părți pe o tavă tip grill, sau într-o tigaie clasică. Apoi adăugăm în tavă o căpățână de usturoi decupată la un capăt, sferturi de ceapă, jumătăți de roșii, ardei iute și crenguțe de rozmarin. Mai ungem bucățile de carne cu ulei, presărăm sare și piper și le punem la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade Celsius.

Pe parcurs, se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă și se unge cu grăsimea din tavă

Iese foarte fragedă, suculentă și este foarte aromată.