Gătește Covridog. Rețetă de crenvurști în aluat
Timp de preparare
25 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 350 gr făină
- 200 ml lapte călduț
- 50 gr unt moale
- 5 gr drojdie uscată
- 30 gr zahăr
- 7 gr sare
- 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul
- semințe de susan.
- Pentru umplut:
- 10-12 crenvurști
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului care necesită un timp scurt de frământare și un timp de dospire.
Adăugăm făina trecută prin sită în bol și o amestecăm cu sarea, zahărul și drojdia uscată. Apoi turnăm treptat laptele cald, în timp ce amestecăm energic ingredientele. La final, încorporăm în aluat și untul moale. Vom obține un aluat elastic și omogen.
Punem o folie alimentară peste bolul cu aluatul pentru covridog și îl lăsăm la dospit, la temperatura camerei, timp de 30 de minute.
Apoi împărțim aluatul în 10-12 părți egale. Modelăm fiecare parte de aluat sub formă de bilă, iar cu ajutorul sucitorului, întindem bilele în foi ovale cu latura mică cât lungimea crenvurștilor. La unul din capetele foilor secționăm aluatul în fâșii subțiri.
Luăm câte un crenvurst și-l așezăm la capătul de aluat nesecționat. Apoi îl rulăm astfel încât fâșiile de aluat să-l îmbrace uniform. Așezăm crenvurștii în aluat în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, la mici distanțe unii față de alții.
Acoperim tava cu folie alimentară și o mai lăsăm la temperatura camerei pentru 30 de minute.
Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem aluatul de deasupra crenvurștilor cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte. Presărăm semințe de susan pe deasupra.
Introducem tava în cuptor și coacem crenvurștii în aluat pentru 20-25 de minute sau până când sunt frumoși rumeniți la suprafață.
Îi servim ușor calzi, simpli, cu muștar sau cu ketchup.
COMENTARII