Aluaturi sărate

Covridog. Rețetă de crenvurști în aluat

Pentru răsfățul celor mici, dar și al celor mari, este ideală de preparat rețeta de covridog, adică de crenvurști în aluat. Sunt foarte ușor de preparat, iar dacă nu vă plac crenvurștii, puteți folosi cârnați.

Aluatul se prepară foarte simplu, este un aluat cu drojdie. Dar dacă nu aveți timp pentru dospirea lui, puteți apela la aluatul foietaj din comerț. Iar pentru atunci când doriți să-l preparați și pe acesta în casă – vedeți rețeta aici. Preparați o cantitate mai mare de aluat și puneți 1-2 pachete și la congelator pentru a-l avea la îndemână oricând doriți.

Cât despre crenvurști, chiar dacă de multe ori simțim nevoia să-i evităm, pentru că s-au scris multe despre ei, dacă îi alegem pe cei de calitate cred că nu sunt probleme. Sunt delicioși preparați în aluat.

Și tot din aceeași categorie de preparate vă mai recomand de pe blog și rețeta de rulouri cu șuncă presată. Sunt ideale de luat în pachetele pentru școală sau serviciu. Merg servite ca aperitiv dar și ca o gustare în orice moment al zilei.

Cum preparăm rețeta de covridog

Pentru a prepara crenvurștii în aluat, mai întâi vom frământa un aluat simplu, pe care îl lăsăm la dospit timp de 30 de minute. Aluatul iese foarte pufos, cu gust plăcut de unt.

Crenvurștii nu se fierb înainte ca pentru servirea clasică, se pun cruzi în aluat. Aluatul îl întindem în foi subțiri, ovale și le crestăm în fâșii la unul din capete. Sau puteți secționa direct fâșii din foaia de aluat, pe care le rulați pe crenvurști.

Vedeți aici și rețeta de cârnăciori în aluat, unde aluatul a fost secționat în fâșii.

Dar găsiți pe blog și alte rețete de gustări din aceeași categorie, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de covridog.

12 bucăți de covridog coapte în tavă

Gătește Covridog. Rețetă de crenvurști în aluat

Timp de preparare

25 min

Nivel

ușor

Porții

12

Covridog gata de servit

Ingrediente

 • Pentru aluat:
 • 350 gr făină
 • 200 ml lapte călduț
 • 50 gr unt moale
 • 5 gr drojdie uscată
 • 30 gr zahăr
 • 7 gr sare
 • 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul
 • semințe de susan.
 • Pentru umplut:
 • 10-12 crenvurști

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului care necesită un timp scurt de frământare și un timp de dospire.

Adăugăm făina trecută prin sită în bol și o amestecăm cu sarea, zahărul și drojdia uscată. Apoi turnăm treptat laptele cald, în timp ce amestecăm energic ingredientele. La final, încorporăm în aluat și untul moale. Vom obține un aluat elastic și omogen.

Punem o folie alimentară peste bolul cu aluatul pentru covridog și îl lăsăm la dospit, la temperatura camerei, timp de 30 de minute.

Apoi împărțim aluatul în 10-12 părți egale. Modelăm fiecare parte de aluat sub formă de bilă, iar cu ajutorul sucitorului, întindem bilele în foi ovale cu latura mică cât lungimea crenvurștilor. La unul din capetele foilor secționăm aluatul în fâșii subțiri.

Luăm câte un crenvurst și-l așezăm la capătul de aluat nesecționat. Apoi îl rulăm astfel încât fâșiile de aluat să-l îmbrace uniform. Așezăm crenvurștii în aluat în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, la mici distanțe unii față de alții.

Acoperim tava cu folie alimentară și o mai lăsăm la temperatura camerei pentru 30 de minute.

Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ungem aluatul de deasupra crenvurștilor cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte. Presărăm semințe de susan pe deasupra.

Introducem tava în cuptor și coacem crenvurștii în aluat pentru 20-25 de minute sau până când sunt frumoși rumeniți la suprafață.

Îi servim ușor calzi, simpli, cu muștar sau cu ketchup.